Corry en Ben Schurink, 60 jaar getrouwd.
Volledig scherm
Corry en Ben Schurink, 60 jaar getrouwd. © Hans Brok

Ben en Corry uit Almelo zijn 60 jaar getrouwd na ontmoeting op ijsbaan

ALMELO - In Enschede kwamen ze elkaar tegen. Op de ijsbaan. Nou ja, ijsbaan, op een grote bevroren plas. Dat was goedkoper. Ben Schurink (86) en Corry van Housselt (86) vonden elkaar leuk en ze trouwden. Donderdag was dat zestig jaar geleden. Reden voor een feest.

De woning aan de Horstlaan in Almelo waar het jubilerende stel woont, is moeilijk te missen. Er staat een grote versierde boog voor de deur. Binnen vertelt Ben Schurink hoe ze daar terecht zijn gekomen.  „We komen allebei uit Enschede en kwamen elkaar daar tegen. De vonk sloeg pas over op een instuif, een tijdje later.”  Ze kregen verkering en trouwden.

Werktuigbouw

Ben Schurink is een hts-werktuigbouwer. Hij zocht in die tijd een baan waar ook een huis bij werd geboden. Na korte tijd via-via in een oude villa te hebben gewoond, kreeg hij een baan-met-huis in het tegenwoordige Nieuw Leusen. In 1962 verkaste hij naar Almelo waar hij bij Machinefabriek Brugman kwam te werken, inmiddels ter ziele. De huidige woning - toen net nieuw - hoorde er bij. 

Kippen

Vanwege zijn gezondheid stopte hij eerder dan gepland, maar dat gaf wel de ruimte voor zijn grote hobby, sierkippen. Hij werd landelijk keurmeester en is dat nog steeds op regionaal niveau.  Zijn vrouw werkte jarenlang in de linnenkamer van het Meulenbelt, waarmee ze op haar 60ste stopte. Ze reisden veel,  eerst met tent, later met caravan.

Feest

Het jubilerende stel kreeg drie kinderen, twee jongens en een meisje. Die hebben op hun beurt gezorgd voor vier kleinkinderen. Donderdagavond is het feest.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.