Volledig scherm
Het monteren van een rookmelder is de eigen verantwoordelijk van een bewoner. © dreamstime

Beter Wonen Almelo praat huurders bij na branden

ALMELO - Woningcorporatie Beter Wonen houdt binnenkort een informatiebijeenkomt voor huurders naar aanleiding van de twee woningbranden, afgelopen zondag.

In woningen van Beter Wonen aan de Goudenregen- en Violierstraat woedde zondag brand. De 72-jarige bewoner van een seniorenwoning aan de Goudenregenstraat is daarbij om het leven gekomen. De 80-jarige bewoonster van de Violierstraat was niet thuis toen de brand daar ontstond.

Belang

Dinsdag hebben medewerkers van Beter Wonen en mensen van de afdeling Brandveilig Leven van de Veiligheidsregio Twente overleg gehad gehad over de branden. Een dergelijk overleg is gebruikelijk bij branden waarbij slachtoffers vallen.  Tijdens dat overleg is volgens wijkregisseur Marcel Dahoe van Beter Wonen onder meer gesproken over het feit dat beide woningen niet waren voorzien van rookmelders. „Bewoners zijn daar in principe zelf verantwoordelijk voor”, zegt Dahoe. „We hebben in het verleden wel acties gehad om rookmelders aan huurders uit te delen. In complexen waar veel senioren wonen zijn rookmelders ook geplaatst door de huismeesters.”  In nieuwsbrieven heeft de corporatie huurders regelmatig geattendeerd op het belang van rookmelders. In de praktijk blijkt echter dat rookmelders lang niet in alle huizen hangen.

Onder andere op het belang van rookmelders wordt nader ingegaan tijdens de informatiebijeenkomst, die waarschijnlijk op donderdag 7 november wordt gehouden. De bijeenkomst is op het kantoor van Beter Wonen. Zo'n 250 huurders van de wijk De Riet krijgen er een uitnodiging voor.

Almelo e.o.