Volledig scherm
PREMIUM
De plek van het fatale ongeval in Almelo. Inzet: Chiel Meesters. © News United/familie

Blunder in zaak doodgereden Chiel (16) uit Almelo: rechter te oud voor arrest

ARNHEM/ALMELO – Het gerechtshof in Arnhem kon vrijdag niet tot een arrest komen in de zaak tegen een 22-jarige inwoner van Almelo die begin 2017 met hoge snelheid de zestienjarige Chiel Meesters dodelijk aanreed. Een van de raadsheren bleek niet bevoegd.

De betreffende raadsheer werd in januari zeventig jaar. Dat betekende dat hij de hele vorige maand nog zittingen kon doen, maar zo gauw het februari werd was hij niet meer bevoegd. Het hof had er niet bij stilgestaan dat de uitspraak in de zaak in februari viel. Het kon in deze samenstelling vrijdag geen arrest wijzen.

  1. Alarmfase 1: weer ligt er een psychiatrisch patiënt in het Almelose water
    PREMIUM

    Alarmfase 1: weer ligt er een psychia­trisch patiënt in het Almelose water

    ALMELO - Alarmfase 1 woensdagmorgen aan de Haven Noordzijde in Almelo: persoon te water. Hulpdiensten zijn snel en massaal ter plaatse. De onfortuinlijke vrouw is dan al door omstanders op de kade geholpen. Het blijkt, niet voor de eerste keer, te gaan om een cliënt van Dimence, de nabijgelegen instelling voor geestelijke gezondheidszorg in het Westerdok. Vijf vragen over de incidenten aan Dimence-woordvoerster Rita Kamphuis.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.