Volledig scherm
Broodje bij de Brug zit achter de woning van de familie Quick aan de Peppellaan in Aadorp. © Lars Smook

Broodje bij de Brug Aadorp strijdt tegen dwangsom

AADORP - Exploitant Demy Quick van broodjeszaak Broodje bij de Brug gaat persoonlijk failliet als ze gedwongen wordt te stoppen met de zaak.

Dat is is deze week gesteld tijdens de zitting van de commissie voor de bezwaarschriften. Deze adviescommissie behandelt het bezwaar dat is ingediend door Quick tegen de last onder dwangsom die de gemeente Almelo heeft opgelegd aan het bedrijf aan de Peppellaan.

De gemeente heeft de bestuurlijke boete opgelegd omdat ze vindt dat het bedrijf er illegaal zit. De gemeente heeft daarom geweigerd een omgevingsvergunning af te geven voor het bedrijf. Maar volgens de exploitant van Broodje bij de Brug is de weigering gebeurd ‘op foutieve en ongegronde gronden.’ Volgens Quick is de dwangsom ook niet terecht omdat een planologisch onderzoek volgens haar duidelijk onderstreept dat de gemeente Almelo niet kloppende en foutieve informatie zou hebben ingezet om tot een ‘ongegrond besluit’ te komen.

Ontruiming

Maar er speelt in deze kwestie nog meer, te oordelen naar het schriftelijke bezwaar dat Demy Quick al eerder heeft ingediend. Quick heeft namelijk ook een conflict met haar huurbaas. Het opleggen van de last onder dwangsom speelt volgens de exploitant van de broodjeszaak de huurbaas in de kaart. De huurbaas zou volgens haar hebben aangegeven om een verzoek tot ontruiming in te dienen bij de gemeente Almelo wanneer de last onder dwangsom wordt opgelegd.

De gemeentelijke bezwarencommissie is een onafhankelijk adviesorgaan van het college van burgemeester en wethouders. De commissie komt binnen enkele weken met een advies aan het college.

Almelo e.o.