Volledig scherm
Burgemeester Arjen Gerritsen houdt zijn nieuwjaarstoespraak © Henk Bouwhuis

Burgemeester Almelo: 'Laten we trots zijn op deze stad'

ALMELO - Ondanks tegenslag wordt er veel bereikt in Almelo. Daar mogen burgers trots op zijn. Dat benadrukte burgemeester Arjen Gerritsen in zijn nieuwjaarstoespraak. 

Met allerlei optredens is het geen doorsnee nieuwjaarsbijeenkomst in Almelo, maar een heus festival. Met allerlei optredens - muziek en dans -  op verschillende podia in het stadhuis. Dat wordt - evenals de drankjes en smaakvolle hapjes - hogelijk gewaardeerd door de inwoners van de stad, zo bleek zaterdag aan het eind van de middag. Velen schudden het gemeentebestuur de hand en brachten zo de beste wensen voor 2018 over.

Jan Smit

Onder de aanwezigen Oud-Heracles-voorzitter Jan Smit en zijn opvolger Hans Bredewoud. Jarenlang heeft Smit de Almelose nieuwjaarsbijeenkomst aan zich voorbij laten gaan. „Nu ik bij mijn afscheid de erepenning van de stad heb gekregen, moet ik wel”, lacht hij. De verhoudingen tussen club en gemeente liet in het verleden te wensen over. De verstandhouding is nu aanzienlijke beter. Almelo heeft recent de handtekening gezet voor een skybox in het stadion, die samen met onderwijsinstellingen en techniekbedrijven wordt gehuurd.

Blij zijn

In zijn nieuwjaarstoespraak wijst burgemeester Arjen Gerritsen er op dat er ondanks tegenslagen er heel veel goed gaat in Almelo. „Laten we onze rijen gesloten houden, laten we blij zijn voor elkaar en elkaar helpen als het minder gaat. Laten we elkaars elan en energie benutten om de goede dingen voor onszelf en onze naaste te doen. En laten we trots zijn op onze mooie stad.”

Volledig scherm
Velen schudden het college van burgemeester en wethouders de hand © Henk Bouwhuis
Volledig scherm
Volle bak tijdens het nieuwjaarsfestival in Almelo © Henk Bouwhuis
Volledig scherm
Dansgroep La SteSa laat zich van haar beste kant zien © Henk Bouwhuis

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.