Volledig scherm
De poster van 'Annie' is veel te groot voor het bord. © Facebook/CDA Almelo

CDA in Almelo niet blij met enorme posters Annie Schreijer: ‘Onbekende wildplakkers actief’

ALMELO - Wie het gedaan heeft? Dat weten ze niet. Maar wat ze bij het CDA Almelo wel weten is dat ze niet bij zijn met de enorme posters van Annie Schreijer die op meerdere plekken in de stad zijn geplakt.

‘Onbekende wildplakkers steunen CDA-kandidaat Annie Schreijer. CDA Almelo is niet blij dat er zonder overleg extra posters, groot en overdwars op de verkiezingsborden worden geplakt’, melden de Almelose christendemocraten op Facebook.

Te groot

Op foto’s is te zien dat de grote poster van de Twentse kandidaat voor het Europees Parlement dwars op de borden is geplaatst . En dat mag niet. De borden voor posters voor de Europese verkiezingen zijn van de gemeente. Partijen moeten posters in A2 formaat aanleveren. De gemeente plakt de posters op de borden.

Maar de poster van ‘Annie’ is in formaat A1, veel te groot voor een bord. Dan maar over dwars, moet de onbekende plakker hebben gedacht. „Dit is zonde van de campagne, je wilt je kandidaat toch niet over dwars hebben hangen”, zegt het Almelose CDA-lid én tevens communicatie-adviseur Gonneke Bennes. „Bovendien: in Almelo mag dit niet. Er zijn regels voor en daar houden we ons aan.”

Almelo e.o.