Volledig scherm

Conflict tussen ondernemingsraad en gemeente Almelo bijgelegd

Almelo - Het conflict tussen de ondernemingsraad van Almelo en de directie is opgelost. 

De partijen hebben donderdagmiddag overeenstemming bereikt. De rechtszaak die de ondernemingsraad tegen de gemeente had aangespannen is ingetrokken.

Adviesrecht

Het conflict draait rond een grote reorganisatie van het gemeentelijk apparaat. Daarin ging onder meer over de vraag of de ondernemingsraad naast adviesrecht over het formatieplan ook adviesrecht heeft over de aparte inrichtingsplannen. 

Rechtszaak

De zaak liep zo hoog op dat er een rechtszaak tegen de gemeente werd aangespannen. De rechter bood de beide partijen aan om in overleg alsnog tot overeenstemming te komen. Dat is donderdagmiddag dus gelukt. De voorgenomen plannen zijn op enkele inhoudelijke punten aangepast. Welke dat zijn, is niet bekend gemaakt.

Bemiddeling

Eind vorig jaar stapte de or naar de Ondernemingskamer. Die deed geen uitspraak in het conflict maar stuurde aan op bemiddeling.

  1. Boven onderduikers, in de kelder een commandocentrum: hoe dokter Oskam uit Vroomshoop een spil in het verzet werd
    PREMIUM

    Boven onderdui­kers, in de kelder een commando­cen­trum: hoe dokter Oskam uit Vroomshoop een spil in het verzet werd

    VROOMSHOOP – Het huis staat er nog, maar het ziet er na meerdere verbouwingen anders uit. Het pand aan de Oranjestraat 44 in Vroomshoop is een bijzondere plek uit de Tweede Wereldoorlog. Huisarts Izaäk Oskam runde er in die jaren zijn praktijk. Maar er gebeurde meer. Het was een veilige plek voor onderduikers. En vanuit de kelder werd gecommuniceerd met het verzet.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.