Volledig scherm
De gekooide leeuw aan het Schalderoi. © Hans Brok

De leeuw in Almelo moet nog even wachten op zijn bevrijding

ALMELO - De leeuw van Almelo lijkt vanachter een kooi de stad in te kijken. De vrijheid komt er echter aan voor het beest. Over een paar dagen wordt ‘de kooi‘ voor zijn ogen weggehaald. 

De onthulling van het kunstwerk op de muur aan het Schalderoi  is op 1 juli. Dan wordt de oude toegang tot Stad Almelo (hotel De Gouden Leeuw) officieel door wethouder Jan Martin van Rees geopend. 

Kunstroute

De leeuw is onderdeel van een serie van meer dan tien muurschilderingen die aanprekende onderwerpen en gebeurtenissen in de stad gaan verbeelden. De uitvoering is in handen van de Stichting Kleurrijk Twente. De bedoeling is om Almelo op deze manier fraaier en aantrekkelijker te maken. 

Als de werken over een paar jaar klaar zijn, komt er een kunstroute langs de beschilderde gevels. 

  1. Niets drijft Twentse zakenbroers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’
    PREMIUM
    Reportage

    Niets drijft Twentse zaken­broers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’

    ENSCHEDE/ALMELO - De broers Wim (58) en Pedro (53) Swier zijn bekende gezichten in het Twentse zakenleven. Wim is algemeen directeur van maaltijdleverancier Food Connect. Pedro is algemeen directeur van Vredehof Uitvaartverzorging. Maar bovenal zijn beiden broers die elkaar door dik en dun steunen. Bijvoorbeeld als Pedro moet helpen bij het identificeren van slachtoffers van rampen zoals die met de MH17.

Almelo e.o.