Volledig scherm
Een man, een club, een bal en een put. Golfen. © Reinier van Willigen

Doe maar gewoon, op golftoerooi PH in Almelo

ALMELO - De negen-holes baan van golfvereniging Prins Hendrik (PH) beleeft de zevende editie van de Almelo Open. ‘Doe maar gewoon, dan doen we gek genoeg’, luidt hier het credo.

Volledig scherm
Golfers maken zich op een voor rondje bij PH. © Reinier van Willigen

Ruitjesbroek

En daar blijken veel golfliefhebbers zich wel bij te voelen. Wil je een ruitjesbroek dragen, dan doe je dat. Betreed je de green liever in sportieve jeans, dan kijkt ook niemand raar op. Het dragen van Crocs is kennelijk uit den boze, want niemand valt deze middag te betrappen op het populaire campingschoeisel. 

Heerlijk

Els Tjeertes schiet er van in de lach. De Haaksbergse doet samen met haar man en vriendin mee op uitnodiging van kennissen die lid zijn van de organiserende vereniging. Ze vindt het heerlijk golfen op Schelfhorst, al moet ze nog aan de wedstrijd beginnen. „We zijn zelf lid van de golfclub Weleveld in Zenderen. Ook een hele leuke vereniging hoor. We zijn voor de eerste keer bij deze club en het laagdrempelige karakter waar dit toernooi om bekend staat, uit zich meteen in de warme ontvangst als je hier binnenkomt. Iedereen is van harte welkom en dat voelt prettig.”

Groen

De holes liggen er prachtig bij. Ondanks de droogte van de voorbije periode oogt de baan mooi groen. Op een paar tennissers na, even verderop, valt er naast de Almelo Open weinig te beleven op het sportpark. De voetbalcompetitie moet immers nog beginnen. 

Verdeeld over twee dagen melden zich een kleine 140 deelnemers en daarmee zit het toernooi vol. Als de Almelose Bakker Ben Lubbers met z’n golftrolley aan komt wandelen vertelt Jan Kappert net dat er geen onderscheidt wordt gemaakt, of de goeie golfers moeten dat al afdwingen. „Ben is een goeie en het is leuk dat er ook golfers van zijn niveau meedoen.” 

Handicap

Almeloër Kapper is net als vorig jaar samen met zijn oud-collega en kameraad Adrie de Greef naar het toernooi gekomen. „Om precies te zijn 33,4”, antwoordt De Greef, als hem naar zijn handicap wordt gevraagd. „Maar we komen vooral voor de gezelligheid. Het is altijd weer leuk om in Tukkerland terug te komen. Ik heb nog een paar jaar in Almelo gewoond.” 

De dag is nog lang niet voorbij voor de twee, verzekeren Kappert en De Greef. „Want alle deelnemers hebben een kortingsbon voor de Griek ontvangen en die gaan we vanavond meteen verzilveren bij Kreta.”

Winnaar

Het toernooi werd bij de mannen gewonnen door  Gert Snippe. Tweede werd Erik Egge. Bij de vrouwen won Tia Walstra. Ceciel Dijkstra werd tweede. 

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.