Volledig scherm

Dorpshuis 't Haarschut Westerhaar krijgt 45.000 euro

WESTERHAAR Dorpshuis ‘t Haarschut in Kloosterhaar ontvangt 45.000 euro van het Oranje Fonds voor het opzetten van een Creatief Centrum. Dit geld wordt geïnvesteerd in de bouw van extra opslagruimte en de inrichting van één van de bestaande zalen met werkbanken, kasten en verschillende gereedschappen en materialen. Inwoners van Kloosterhaar kunnen hier in kleine groepen samen komen hobbyen.

De bedoeling is om het Creatief Centrum op Kloosterhaarse wijze te runnen, dat wil zeggen: door elkaar, voor elkaar en met elkaar. Dit betekent dat mensen die al een bepaalde hobby beoefenen gevraagd worden hun kennis en vaardigheden door te geven aan anderen.Er wordt een werkgroep in het leven geroepen die zal vaststellen met welke activiteiten wordt begonnen en die gaat meedenken over de inrichting en de aanschaf van materialen. Kloosterhaarders die lid willen worden van deze werkgroep, kunnen zich melden.

Het Oranje Fonds stimuleert ontmoetingen tussen mensen. Sociale cohesie in de buurt is een van de belangrijkste pijlers onder het bestedingsbeleid van het Oranje Fonds.

Almelo e.o.