Dorstige jonge plantjes krijgen wat te drinken.
Volledig scherm
Dorstige jonge plantjes krijgen wat te drinken. © Hans Brok

Dorstige planten vernieuwde Klokkenbelt, krijgen hun eerste slok water

ALMELO - Het voormalige ‘bejaardenhuis’ De Klokkenbelt aan de Vriezenveenseweg krijgt steeds meer van de oude grandeur terug. 

Het is verbouwd tot een gezondheidscentrum en appartementen voor mensen die een hersenbeschadiging hebben opgelopen. Binnen is het al bijna klaar en buiten nu ook. Woensdag, in de brandende lentezon, kregen de net gepote planten hun eerste water.

Kamertjes

De Klokkenbelt was het eerste naoorlogse verzorgingshuis voor ouderen in Nederland. Het had lange gangen met daaraan kleine kamertjes voor ouderen. En natuurlijk was er een grote centrale keuken. Die keuken is al heel lang niet meer in bedrijf. De kamers werden per paar samengevoegd tot 66 nieuwe moderne woonvertrekken met eigen voorzieningen. 

Sloophamer

Het karakteristieke complex, op een terrein van ongeveer 2,5 hectare, is daarmee gered van de sloophamer en verbouwd voor nieuwe bewoners van zorgorganisatie InteraktContour. Die heeft nu nog onderkomens op andere locaties in Almelo. Het pand wordt gehuurd. De nieuwe bewoners wonen er in principe voor onbepaalde tijd.

Gezondheidscentrum

In het centraal gelegen gezondheidscentrum krijgen huisartsen en een apotheek een plek, omzoomd door enkele andere para-medische aanbieders. Het gaat om de drie huisartsenpraktijken Rosarium, Noordrand en Sluitersveld,  apotheek Sluitersveld, en fysiotherapeut De Roskam.

Eigenaar van het pand is woningstichting St. Joseph. De verbouwing gebeurt door aannemer Gebr. Meijer uit Raalte.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.