Volledig scherm
In de panden aan de Ootmarsumsestraat wonen verschillende arbeidsmigranten uit Polen. © Emiel Muijderman

Dwangsom ‘Polenpension’ Almelo van tafel

ALMELO - De last onder dwangsom die de gemeente had opgelegd aan de eigenaren van de panden Ootmarsumsestraat 63 en 65 is van tafel.

Dat heeft de bestuursrechter van de Rechtbank Overijssel bepaald in uitspraak. De gemeente had de bestuurlijke boete opgelegd omdat er in de panden Poolse arbeidsmigranten wonen. Volgens de gemeente mag dat niet. De eigenaren van de panden zijn daarop naar de rechter gestapt.

In uitspraak wijst de rechter erop dat het gebruiksverbod  - dat de gemeente aangrijpt om de Polen eruit te krijgen - alleen van toepassing is op bestemmingsplannen die zijn vastgesteld vanaf 1 juli 2008. ‘...de voorzieningenrechter is van oordeel dat dit gebruiksverbod in dit geval niet van toepassing is’, aldus de uitspraak. ‘Dit betekent dat naar voorlopig oordeel geen sprake is van een overtreding van verzoekers (de pandeigenaren, red) als gesteld in de besluiten van van 15 maart 2019 en dat die besluiten in rechte niet althans niet ongewijzigd in stand kunnen blijven’, aldus de uitspraak.

De gemeente moet nu beoordelen of het huidige gebruik van de panden al dan niet verboden is op grond van een artikel in de planvoorschriften van het bestemmingsplan.

  1. Erehaag met trekkers voor verongelukte Bart (17) uit Harbrinkhoek

    Erehaag met trekkers voor verongeluk­te Bart (17) uit Harbrink­hoek

    ALBERGEN/HARBRINKHOEK - Acht grote trekkers met rode ballonnen als hartjes en zwaailichten, gereden door schoolkameraden van de verongelukte Bart Bloemendaal (net 17). Ze stonden vrijdagavond in het gelid naast het zalencentrum Morshuis in Albergen. De leerling van de school het Zone.college uit Harbrinkhoek kwam vorige week vrijdagavond op een rotonde in Reutum onder de gekantelde trekker terecht. Hij zei tegen zijn moeder dat hij met een vriend zou gaan ‘snacken’, maar ze troffen meisjes. Na het fatale ongeluk waren het kerkdorp en de wijde omgeving in een diepe rouw gedompeld.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.

Poll

Almelo denkt na over vuurwerkverbod

Almelo denkt na over vuurwerkverbod

  • Goed idee, een drone-show met lichteffecten is ook geweldig (21%)
  • Wat een onzin, vuurwerk afsteken is een traditie die moet blijven (48%)
  • Organiseer gewoon één vuurwerkshow voor de hele stad (31%)
584 stemmen