Volledig scherm
© ANP XTRA

Echt geen Ziggo op Twents Caiway-netwerk

ALMELO - Het gerucht gaat al een paar weken, maar het is echt niet waar. Ziggo gaat géén tv en internet aanbieden via het Caiway-netwerk. “Echt niet, het verhaal klopt gewoon niet. Er zijn geen plannen”, laat Ziggo-woordvoerder René Loman weten.

Op sociale media dook in de kerstvakantie het nepnieuws op dat Ziggo voortaan ook weer op de kabel zou komen in Caiway-gebied. Daarmee werd een oude discussie voortgezet. Vijf jaar geleden besloot kabelbeheerder Cogas om in zee te gaan met aanbieder Caiway, in plaats van Ziggo. De reden was dat Caiway wilde investeren in glasvezel in het hele gebied en Ziggo wilde dat niet. Ziggo wilde vervolgens ook geen pakketten meer aanbieden via het netwerk van Caiway. 

Woede

Het leidde tot grote woede bij Ziggo-klanten die gedwongen moesten overstappen en daardoor bijvoorbeeld hun e-mailadres moesten veranderen. Daarbij ging het om zo’n 89.000 huishoudens, waarvan een groot deel in Noordoost-Twente. Volgens de geruchten zouden Caiway en Ziggo inmiddels onderhandelen en zou dat er medio 2020 toe leiden dat Ziggo weer tv- en internetpakketten kan aanbieden in het Cogas-gebied. Maar volgens Loman is dat echt onzin: Ziggo is in dat gebied niets van plan.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.

Poll

Almelo denkt na over vuurwerkverbod

Almelo denkt na over vuurwerkverbod

  • Goed idee, een drone-show met lichteffecten is ook geweldig (22%)
  • Wat een onzin, vuurwerk afsteken is een traditie die moet blijven (44%)
  • Organiseer gewoon één vuurwerkshow voor de hele stad (34%)
742 stemmen