Volledig scherm
Eerste boekenmarkt in kulturhus ’t Brookshoes. Links Gerrie ten Hag en rechts Nancy Elferink. © Carlo ter Ellen DTCT

Eerste boekenmarkt in ’t Brookshoes in Bornerbroek

BORNERBROEK - Wat begon als een boekenstalletje aan de weg, is uitgegroeid tot een bibliotheek in ’t Brookshoes. Donderdag was er voor het eerst een boekenmarkt. 

Dat stalletje was een idee van Nancy Elferink. Een paar jaar geleden vroeg de beheerster van ’t Brookshoes, of ze niet iets met boeken op wilde zetten in het kulturhus.  En zo kreeg Bornerbroek vijf jaar terug, in 2014, een eigen bibliotheek. Geen officiële met abonnementen en een omvangrijk administratie, maar eentje op basis van het ‘geven en nemen principe’. Wie boeken inbrengt, mag andere boeken weer gratis mee naar huis nemen. 

Thrillers

De bezoekers hebben de keus uit een ruime voorraad ingebrachte boeken. Van streekromans tot thrillers en kinderboeken. Het zijn er in de afgelopen jaren zelfs zoveel geworden, dat het tijd werd er een keer met de bezem doorheen te gaan. 

Collectie

Dat gebeurde gisteren. Alle dubbele boeken waren uit de collectie gevist en op tafels gelegd. De belangstelling voor  de boeken was mede door de lage stukprijs van vijftig cent, groot. De boeken werden met tassen tegelijk weggedragen. De beheersters Nancy Elferink en Gerrie ten Hag waren opgetogen. „We hebben nu eindelijk weer ruimte voor nieuwe boeken”.

Almelo e.o.