Volledig scherm
Bestuurslid Frank van Marle gaf in De Hagedoorn informatie over de de nieuwe corporatie. © Hans Brok

Energie Corporatie Almelo van start

ALMELO - De eerste Energie Corporatie Almelo is een feit.  Woensdagavond was de officiële start, gekoppeld aan een informatieavond voor de buurt.

Duurzaam

In de voormalige Hagedoornschool kwamen betrokkenen van dit burgerinitiatief bijeen om de aftrap te geven. De kersverse corporatie zet zich in voor het stimuleren van duurzame energie.

Zonnepanelen

Het eerste project van het burgerinitiatief betreft het leggen van zonnepanelen op het dak van het wijkcentrum De Hagedoorn. De panelen gaan stroom leveren voor maximaal dertig buurtbewoners. Iedereen kan lid worden van de corporatie, er hoeft door de deelnemers niet geïnvesteerd te worden. Dat kan echter wel. Deelnemers krijgen dan jaarlijks rendement van zo'n vijf procent.

Omgeving

Door de corporatie - die werkt op basis van de ‘postcoderoos-regeling‘ -  wordt lokaal geproduceerde stroom beschikbaar voor de directe omgeving. Het project van De Hagedoorn is vooralsnog alleen bedoeld voor de direct omwonenden. Vanaf mei moet de stroomlevering op gang komen.

Energie

De coörporatie ijvert zich ook voor andere duurzame initiatieven. Op de site www.energiealmelo.nl staat daarover veel informatie.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.

Poll

Almelo denkt na over vuurwerkverbod

Almelo denkt na over vuurwerkverbod

  • Goed idee, een drone-show met lichteffecten is ook geweldig (22%)
  • Wat een onzin, vuurwerk afsteken is een traditie die moet blijven (43%)
  • Organiseer gewoon één vuurwerkshow voor de hele stad (35%)
798 stemmen