Volledig scherm
© REUTERS

Geesterse vrouw (44) heeft spijt van beschuldigingen tegen ex op Facebook

redactieGeesteren/ALMELO Een 44-jarige vrouw uit Geesteren is veroordeeld tot een voorwaardelijke werkstraf omdat ze haar ex-man op internet had uitgemaakt voor pedofiel.

Ze wilde 'iets in gang zetten', zei de verdachte maandagmiddag toen politierechter K.J. Haarhuis haar vroeg waarom ze de beschuldigingen tegen haar ex-partner op Facebook had gezet.

'Je zult (...) voor jezelf straks hebben vieze pedofiel van een vader', postte de vrouw in juni 2014 op Facebook. Ook de tekst 'jullie stoppen (...) in de kinderprostitutie gaan zelf ook kinderporno maken, net als (...) zijn vader ook heeft gedaan'. In de teksten noemde de vrouw de naam van haar zoon.

Spijt

Daags nadat ze de beschuldigingen tegen haar ex-man op Facebook had gezet, had ze al spijt van haar daad en had ze de teksten verwijderd. Maar het kwaad was geschied. "Het is me niet in de kouwe kleren gaan zitten", zei de vrouw tegen de rechter. De relatie met haar ex-man is inmiddels weer wat beter. De voormalige partners hebben inmiddels co-ouderschap over hun 6-jarige zoon.

Verschrikking

Volgens de officier van justitie waren de teksten die de vrouw op Facebook had gezet voor haar ex-partner 'een verschrikking', zo betoogde hij in de Almelose rechtbank. "Dit is echt een heel naar en ernstig feit." De officier eiste een werkstraf van 40 uur, waarvan de helft voorwaardelijk.

Ook rechter Haarhuis neemt de zaak hoog op. De man om wie het gaat heeft er volgens hem veel last van gehad. "Meneer kan ook niet bewijzen dat het niet zo is", aldus de rechter.

Hij veroordeelde de vrouw tot een voorwaardelijke werkstraf van 40 uur, met een proeftijd van twee jaar.

Almelo e.o.