Volledig scherm
De Egbertuskerk aan het begin van de jaren tachtig van de vorige eeuw. © archieffoto

Gesprekken over nieuwe invulling pand Egbertuskerk in Almelo

ALMELO - Woningcorporatie Sint Joseph is met een projectontwikkelaar in gesprek over een nieuwe invulling van de voormalige Egbertuskerk. 

De voormalige katholieke kerk is in 2004 aan de eredienst onttrokken. Sint Joseph heeft het pand destijds aangekocht. De corporatie is momenteel in gesprek met een partij die het pand wil ontwikkelen, meldt een woordvoerster van de corporatie. „Er is een partij die interesse heeft getoond en plannen heeft uitgewerkt waar we op zich positief tegenover staan.” De partij heeft van St. Joseph nu de tijd gekregen om die plannen verder uit te werken en ook de haalbaarheid in kaart te brengen. 

Naast pandeigenaar Sint Joseph is ook de gemeente betrokken bij de verdere uitwerking van die plannen. Wat de ontwikkelaar precies met het pand wil, wil de de woordvoerder van Sint Joseph op dit moment nog niet zeggen. „De plannen zitten op dit moment echt in de initiatieffase. De partij kijkt nu naar wat mogelijk en haalbaar is. Ze hebben nog vier of vijf maanden de tijd gekregen om dat  verder uit te werken.”

De Egbertuskerk is eind vorige eeuw afgestoten als kerkgebouw. Later is het pand aangekocht door Sint Joseph. De voormalige kerk is sinds enkele jaren in gebruik bij de Almelose Voedselbank. 

Almelo e.o.