Uitblazen na afloop. De Hel van Twente vroeg flink wat van de conditie van de deelnemers.
Volledig scherm
Uitblazen na afloop. De Hel van Twente vroeg flink wat van de conditie van de deelnemers. © Frans Nikkels

Hel van Twente met 'de wind vol op de kop'

ALMELO - Ruim zestienhonderd wielerliefhebbers - onder wie ook veel vrouwen - hebben woensdag meegedaan aan de 31ste Hel van Twente.

‘s Lands grootste doordeweekse wielertoertocht werd onder prima weersomstandigheden verreden, al stelde de stevige bries de conditie van menig deelnemer behoorlijk op de proef. Dat zag en hoorde ook Wim de Boer, van de organiserende Almelose wielervereniging Ruiten Drie. „Over de wind heb ik veel deelnemers horen klagen. Zeker hier buitenaf, langs het kanaal hadden ze de wind vol op de kop”, aldus De Boer.

Start en finish van de toertocht waren als vanouds op het terrein van PH aan de Veenelandenweg. De routes - de deelnemers hadden de keuze uit tochten van 60, 100, 160 en 200 kilometer - gingen door Noordoost-Twente, maar ook door een aanpalend stuk Duitsland. „Ik heb inmiddels heel wat verlopen koppies zien binnenkomen”, aldus De Boer woensdagmiddag rond vier uur. Op dat moment waren nog niet alle deelnemers binnen. De tocht bleef, aldus de organisatie, verschoond van grote incidenten, al moest twee keer na een valpartij een ambulance worden gebeld.

Ketchup of mosterd?
Volledig scherm
Ketchup of mosterd? © Frans Nikkels
Een broodje hamburger gaat er wel in.
Volledig scherm
Een broodje hamburger gaat er wel in. © Frans Nikkels
Moe maar voldaan.
Volledig scherm
Moe maar voldaan. © Frans Nikkels
Eindelijk.... binnen.
Volledig scherm
Eindelijk.... binnen. © Frans Nikkels
Een pilsje gaat er wel in.
Volledig scherm
Een pilsje gaat er wel in. © Frans Nikkels

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.