Volledig scherm
© Lars Smook

Heracles Almelo hard op weg naar vol stadion

ALMELO - Heracles Almelo heeft, ondanks dat de club nu geen Europees voetbal speelt, evenveel seizoenkaarten verkocht als vorig jaar rond deze tijd: 6.900. 

"Ons doel is om binnen de komende drie jaar in een uitverkocht huis te spelen. Hiermee liggen we op schema", zegt marketingmanager Martijn van der Lee. 

Vorig seizoen leek Heracles een boost in de seizoenkaartverkoop te beleven, nadat de club zich voor het eerst in de historie kwalificeerde voor Europees voetbal. Dat lukte afgelopen seizoen niet. Desondanks neemt de animo niet af. "Dat betekent dat we een trouw en reëel publiek hebben'', vertelt Van der Lee. ,,Wij zijn niet de club die ieder jaar Europees voetbal haalt. Dat beseft ook onze achterban."

Nieuwe aanwas

Bovendien verkoopt Heracles normaliter nog enkele honderden seizoenskaarten gedurende het seizoen. "Natuurlijk gaat de verkoop omlaag zodra het seizoen begonnen is. Toch verkopen we altijd nog wel een behoorlijk aantal kaarten tijdens het seizoen. Ook de halve seizoenkaarten blijven in trek", aldus Van der Lee. "Daarnaast moeten en willen we een aantal kaarten overhouden voor de vrije verkoop. Daarmee kunnen we nieuwe aanwas creëren."

Almelo e.o.