Pannenkoeken bakken voor ouderen tijdens Het Noordik doet
Volledig scherm
Pannenkoeken bakken voor ouderen tijdens Het Noordik doet © Jesse Seppenwoolde

Het Noordik Doet: Onkruid wieden en pannenkoeken bakken in Almelo

ALMELO - Tweedeklassers van het Noordik deden dinsdag allerlei klusjes bij zorginstellingen in Almelo. Er werd vrijwillig onkruid gewied, kleding gesorteerd en pannenkoeken gebakken. Dit allemaal in het kader van Het Noordik Doet. 

Stichting Present Almelo koppelde de klusjes bij onder meer het Leger des Heils en verzorgingstehuis ‘t Nieuwland aan de leerlingen van de school. 

„Het is een keer wat anders dan altijd maar op school zitten en het is voor een goed doel. Ik vind het leuk om andere mensen blij te maken”, zegt de 14-jarige Marius Kroonen. Hij wiedt het onkruid dat tussen de tegels in de tuin van het Leger des Heils genesteld zit. „Met een onkruidbrander gaat het alleen veel sneller”, meent hij.

Abygail Euren (15), Laura Even (15) en Sharon ten Voorde (14) staan achter het fornuis in de keuken van verzorgingstehuis ‘t Nieuwland. De meisjes bakken de ene pannenkoek na de andere. „Ik zou later wel in de zorg willen werken”, vertelt Sharon ten Voorde, terwijl ze bewoner Gerrit Stroot een pannenkoek opdient. „Ze smaken naar meer”, zegt Gerrit Stroot als hij lacht. „Dit wordt mijn derde.”

Leerlingen van Het Noordik wieden onkruid bij het Leger des Heils
Volledig scherm
Leerlingen van Het Noordik wieden onkruid bij het Leger des Heils © Jesse Seppenwoolde

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.