Docent Productie Installatie en Energie, Frans Oonk van het Erasmus, leert Yaser (12) hoe je een band moet verwisselen.
Volledig scherm
Docent Productie Installatie en Energie, Frans Oonk van het Erasmus, leert Yaser (12) hoe je een band moet verwisselen. © Hans Brok

Hightech in volle Wevershal op Indiëterrein in Almelo

ALMELO - Terwijl de autobandenboeren gestart zijn met de jaarlijkse campagne ‘Bandenwisselweken’, konden jongeren vrijdagmiddag zelf al even oefenen met een autoband. 

Het wisselen van een autowiel was onderdeel van Ontdek Hightech Almelo. Dat is een grote manifestatie in de Wevershal op het Indiëterrein waar Almelose techniekbedrijven scholieren willen verleiden voor een baan in de techniek. Het was de afsluiting van de Week van de Techniek. Vorig jaar was het evenement in de sporthal IISPA.

Robot

Eigenlijk was het wisselen van autobanden een van de weinige activiteiten in de hal, waarbij je amper na hoefde te denken. Bij de talloze andere stands en presentaties kwam veel meer kijken. Zelf een robot programmeren, slimme sensoren in elkaar solderen, virtueel een straaljager besturen, dat was andere koek. Een middag lang werd er van alles in elkaar geknutseld. De leerlingen vonden het prachtig.

Fietsen

Een kleine duizend leerlingen van de hoogste groepen van de basisschool en onderbouw voortgezet onderwijs kwamen langs in de hal. De enorme hoeveelheid  fietsen om het complex getuigde van de massale opkomst. Na 16.00 uur mochten ook alle andere burgers een kijkje komen nemen.

De hoop en verwachting van de organisatie is dat meer jongeren nu voor een technisch studie gaan kiezen.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.