Volledig scherm
Fysiotherapeut Kees Smelt behandelt Hams aan zijn geblesseerde been. Archieffoto Lenneke Veerbeek

Jarno Hams wederom sterkste man

HOOFDDORP/VROOMSHOOP - Jarno Hams uit Vroomshoop is zaterdag tijdens het NK in Hoofddorp wederom de sterkste man van Nederland geworden. De deceptie van het door een zware blessure moeten missen van de Nederland kampioenschap sterkste man in zijn eigen woonplaats Vroomshoop heeft Jarno Hams (35) achter zich gelaten. Hij is opnieuw de sterkste man van Nederland geworden. Hams moest het opnemen tegen elf andere krachtpatsers, onder wie zijn broer Eric die zijn debuut maakt op het hoogste niveau.

Ouders Theo en Jennie Hams kijken vertederd toe en zijn trots op de twee broers, een primeur bij de finale van de sterkste man van Nederland. Ook Eric krijgt luidruchtige morele en vocale ondersteuning van veel supporters, waarbij de complete selectie van zijn voetbalelftal Vroomshoopse Boys 5. Scheidsrechter, zevenvoudig kampioen en oud-Hammenaar Berend Veneberg, blaast op zijn fluitje en beseft dat topfavoriet Jarno Hams wel eens de zesde titel kan pakken. „Dan doe ik volgend jaar weer mee” zegt Veneberg lachend.

Tijdens de finale blijkt dat Jarno helemaal terug is. Het vrachtwagen trekken wordt direct al gewonnen en ook met boomstammen en stenen kent de Vroomshoopse spierbundel geen genade. Hij wordt opnieuw gekroond tot de sterkste man van Nederland. Jongere broer Eric doet z’n uiterste best, maar komt nog wat kracht en wedstrijdervaring tekort. Toch overheerst niet de teleurstelling. Eric zal vast nog groeien en het was een mooi debuut, als broer van de ware kampioen. Hij eindigt door een rugblessure als twaalfde. Eric laat het laatste onderdeel door de kwestuur schieten.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

Almelo e.o.