Jong en oud stemmen voor de Top 2000 bij de Stembus in Almelo

videoALMELO - Tot vanmiddag 17.00 uur kan iedereen nog zijn favoriete nummers voor de Top 2000 opgeven. Vrijdagavond kon dat ook in Almelo, op een natte, kille en winderige Koornmarkt, waar de Top 2000 Stembus stond geparkeerd, met de dj’s Frank van ’t Hof en Wouter van der Goes.

Marthijs (31) geeft het grif toe. Hij had ook thuis achter de laptop of pc zijn nummers kunnen invoeren. „Maar dit is veel leuker”, zegt hij. Als een van de weinigen bij de bus heeft hij geen papiertje met de maximaal 35 nummers die iedereen mag opgeven. „Zit hier”, zegt hij, terwijl hij met zijn wijsvinger tegen hoofd tikt.

Dat geldt niet voor Maurice, die met zijn broertje, zus en vader bij de iPad staat waarop de nummers ingevoerd kunnen worden. Ieder heeft zijn eigen lijst. Het favoriete nummer van Maurice: Clocks van Coldplay. Vader Patrick (31) vindt Belfast Child van de Simple Minds het beste nummer. „Maar ik hou van van alles: Nederlandstalig, Engels, Frans”, zegt hij.

Sinterklaas

Volledig scherm
Marice Drent is aan het stemmen bij de Stembus van de Top 2000, met achter hem zijn vader Patrick en naast hem zijn broertje Ingmar en zus Alicia. © Emiel Muijderman

Er vormt zich intussen een aardige rij, maar het is pas kwart voor zeven. Tot acht uur kan iedereen nog zijn voorkeuren opgeven. Dj Frank van ’t Hof springt zo af en toe uit de bus, om op de markt wat interviewtjes te doen. Bijvoorbeeld met Toon Eppink, uitbater van rockcafé De Stam. Daar is na acht uur een pubquiz over de Top 2000, die door Van ’t Hof en Van der Goes wordt gepresenteerd. En sinterklaas komt ook nog even voorbij. „Ja, ik heb al heel wat hulpsinterklazen voorbij zien komen deze week”, zegt Van ’t Hof.

Richard (31) is een echte fan van de Top 2000. „Ik woon in Vriezenveen, werk in Deventer en ben op weg naar huis. Voor de bus kom ik speciaal hier even langs. Vorig jaar was de bus in Deventer. Toen ben ik er ook naar toe geweest.” Ook Herma (54) is fanatiek. „De Top 2000 staat constant aan op de radio, de komende weken”, zegt ze. „Ik doe al mee vanaf het begin. Maar ik heb nog nooit op Bohemian Rhapsody gestemd. Er mag wel een keer een andere op nummer 1.”

Wekker

Van ’t Hof weet dat ze er zijn, mensen die helemaal verslingerd zijn aan de Top 2000. „Ik zit zelf in de nachtelijke uurtjes te presenteren. Maar reken maar dat er mensen zijn die hun wekker zetten. Alleen maar om hun favoriete nummer te beluisteren, wanneer deze voorbij komt”, zegt Van ’t Hof.

Susanne (13) gaat straks ook naar de popquiz, zegt ze. Dat ze niet thuis de Top 2000 invult, vindt ze niet zo vreemd. „Zij komen hier naar toe voor ons, waarom zou je dan niet naar hun toe komen?”, redeneert ze. Ondanks haar jeugdige leeftijd houdt ze van de rock uit de jaren zeventig en tachtig. „Mijn nummer 1? Bohemian Rhapsody van Queen.”

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.

Poll

Almelo denkt na over vuurwerkverbod

Almelo denkt na over vuurwerkverbod

  • Goed idee, een drone-show met lichteffecten is ook geweldig (23%)
  • Wat een onzin, vuurwerk afsteken is een traditie die moet blijven (41%)
  • Organiseer gewoon één vuurwerkshow voor de hele stad (36%)
906 stemmen