José van den Bosch weg bij Almelose Jorisparochie

ALMELO - José van den Bosch vertrekt als pastoraal werker bij de St. Joris- (Almelo) en Marcellinusparochie (Rijssen en omstreken).

Met ingang van 1 september gaat de in Hengelo woonachtige Van den Bosch aan de slag bij de Lumen Christiparochie (Denekamp en omgeving). Bij de Lumen Christi is ze de opvolger van pastoraal werker Leo Ros. Van den Bosch heeft ruim zeven jaar bij de St. Joris- en Marcellinusparochie gewerkt. "De situatie in beide parochies is veranderd. De Jorisparochie en de Marcellinus hebben een tijdlang samengewerkt en die samenwerking is per 1 januari jongstleden ontbonden", aldus Van den Bosch.

‘Natuurlijk moment’

Het einde van die samenwerking is reden voor haar haar vertrek uit Almelo en Rijssen. "Wij waren als pastoraal team werkzaam voor beide parochies. Per 1 januari, toen de samenwerking werd beëindigd, was er eigenlijk een nieuw plaatje. Ik werk veel in Almelo en langzaam ook meer bij de Marcellinus. Dit was eigenlijk een soort van natuurlijk moment voor mij om uit Almelo weg te gaan na ruim zeveneneenhalf jaar", zegt Van den Bosch. "Als de parochies samen verder waren gegaan was er voor mij ook nog heel veel nieuws te ontdekken. Maar dat was niet aan de orde."

De benoeming in Denekamp is uiteindelijk gegaan via het Bisdom Utrecht. Het bisdom weet waar vacatures zijn en weet ook of mensen daar passen. "Het bisdom wist dat ik op zich wel een andere plek wilde aanvaarden. Toen er een plek vrij kwam in Lumen Christi, ben ik daarvoor gevraagd. Ik heb een gesprek gehad met het bestuur en het pastoraal team in Denekamp. Ik ben er heel hartelijk ontvangen en het klikte volgens mij", aldus de pastoraal werker.

Volledig scherm
José van den Bosch. © eigen foto

Almelo e.o.