De leden van de Dr. Schaepmanharmonie poseren bij het beeld van Schaepman op de es in Tubbergen.
Volledig scherm
De leden van de Dr. Schaepmanharmonie poseren bij het beeld van Schaepman op de es in Tubbergen. © Wouter Borre

Jubileumconcert nummer twee, Schaepmanharmonie wil uitpakken tijdens eeuwfeest in Tubbergen

TUBBERGEN - De Dr. Schaepmanharmonie uit Tubbergen bestaat 100 jaar. Daarom volgt na het jubileumconcert in juli, op zaterdag 10 december nogmaals een jubileumconcert. „We willen vanwege het eeuwfeest groot uitpakken”, zegt secretaris Carlijn Brügging.

 1. Verwoesting goed zichtbaar na grote brand in bedrijfsverzamelgebouw Almelo
  PREMIUM
  met video

  Verwoes­ting goed zichtbaar na grote brand in bedrijfs­ver­za­mel­ge­bouw Almelo

  ALMELO - Bij de zeer grote brand in het bedrijfsverzamelgebouw in Almelo is vrijdagavond en nacht mogelijk asbest vrijgekomen op het terrein zelf. De brandweer geeft aan dat buurtbewoners zelf mogelijke verbrandingsresten zelf op kunnen ruimen. De brandweer is een groot deel van de zaterdag nog bezig met nabluswerkzaamheden. Het heeft daarvoor het grootste deel van het gebouw moeten slopen.
 2. 
Piet uit Lochem verliest bijna hele familie bij Watersnoodramp: 'Je loopt langs de graven en denkt: hoe is dit in godsnaam mogelijk?’
  PREMIUM
  met video

  Piet uit Lochem verliest bijna hele familie bij Watersnood­ramp: 'Je loopt langs de graven en denkt: hoe is dit in godsnaam mogelijk?’

  Als enige van vijf kinderen overleeft Piet de Vos uit Lochem de Watersnoodramp van 1953. Ook zijn vader en 37 familieleden ziet hij nooit meer terug. Zijn moeder vertelt hem de gruwelijke waarheid per brief. Samen met haar vindt hij eerst onderdak in Almelo. Teruggekeerd is hij nooit. „Wat heb je aan het verleden als het is uitgewist?”

In samenwerking met indebuurt Almelo