Volledig scherm
PREMIUM
Voorzitter Johan Smit (rechts) van het Nijverdal Mannenkoor en zijn collega Hans Meijering van het Meppeler Mannenkoor in het Huis voor Cultuur en Bestuur, één van de locaties in Nijverdal waar zaterdag het grote korenfestival wordt gehouden. © Emiel Muijderman

Korenfestival in Nijverdal: ‘Gemiddelde zanger is nu al ruim 60 jaar’

NIJVERDAL - Het korenfestival in Nijverdal is een kennismaking van gelijkgestemden, die beseffen dat verandering noodzakelijk is om de mannenkoorzang te redden.

De mannenkoren in ons land hebben een  groot imagoprobleem. Ze worden beschouwd als oubollig en ouderwets. Hun overwegend licht klassieke of religieuze repertoire en statige optredens in donker pak of smoking zorgen voor een uitstraling, die niet  meer aanslaat bij jongeren.  Nu ‘aanvulling van onderop’ al geruime tijd stagneert, slaat de vergrijzing in alle hevigheid toe en verdwijnen steeds meer mannenkoren.   

  1. Niets drijft Twentse zakenbroers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’
    PREMIUM
    Reportage

    Niets drijft Twentse zaken­broers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’

    ENSCHEDE/ALMELO - De broers Wim (58) en Pedro (53) Swier zijn bekende gezichten in het Twentse zakenleven. Wim is algemeen directeur van maaltijdleverancier Food Connect. Pedro is algemeen directeur van Vredehof Uitvaartverzorging. Maar bovenal zijn beiden broers die elkaar door dik en dun steunen. Bijvoorbeeld als Pedro moet helpen bij het identificeren van slachtoffers van rampen zoals die met de MH17.

Almelo e.o.