Volledig scherm
Videostill © Dumpert

Levensgevaarlijke situatie bij hoogspanningsmast in Vriezenveen: ‘Je wordt levend gefrituurd’

UpdateVRIEZENVEEN/TUBBERGEN - Op internet staat een filmpje waarin is te zien hoe een jongere een voorwerp tegen de bedrading van een hoogspanningsmast gooit. Het heeft een ontlading tot gevolg, waarbij de jongere geluk heeft dat hij niet door de flits wordt geraakt. De politie Tubbergen heeft een onderzoek ingesteld.

De beelden zijn te zien op de populaire website Dumpert. In reacties op Twitter wordt geschreven dat dit zou zijn gebeurd bij een hoogspanningsmast langs het fietspad tussen Almelo en Vriezenveen.

Woordvoerster Franscé Verdeuzeldonk van netbeheerder Tennet, die de hoogspanningskabels beheert, laat in een eerste reactie weten dat de jongen die het voorwerp gooit aan de dood is ontsnapt: „Als hij geraakt zou zijn door de ontlading, dan was hij geëlektrocuteerd.” 

‘Elektrocutie’

Wijkagent Bas Kuiphuis uit Tubbergen plaatste het filmpje zondagavond op Twitter, in de hoop dat mensen meer konden vertellen over de personen op de beelden en de plek waar het gebeurde. Dat is gelukt, zegt hij maandagochtend: „Het incident was inderdaad niet in mijn werkgebied, maar langs de Almeloseweg tussen Almelo en Vriezenveen. Ik ben blij dat zo'n tweet direct helpt bij het achterhalen van de locatie. Dit is levensgevaarlijk. Moet je kijken hoe het naast hem inslaat, je wordt levend gefrituurd als je wordt geraakt.”

Volledig scherm
De plek waar de jongen het voorwerp tegen de hoogspanningskabel gooide © Pim Lindeman

Almelo e.o.