Bij de vijfde editie van de Muller Löwkeboer Rally verschenen zowel antieke auto’s als oude tractoren aan de start.
Volledig scherm
Bij de vijfde editie van de Muller Löwkeboer Rally verschenen zowel antieke auto’s als oude tractoren aan de start. © Emiel Muijderman

Lustrumrally in Harbrinkhoek: Van moderne rallywagen tot zeldzame Excalibur

HARBRINKHOEK - Trekkers, cabrio’s, oldtimers, exoten en oude motoren vertrokken zondag voor de vijfde Muller Löwkeboer Rally. Liefde voor motorvoertuigen was de gemeenschappelijke factor.

„Het is bijzonder om te zien dat in deze dorpen zoveel liefhebbers van dit soort voertuigen zijn”, zegt Frank Nijhoff, bestuurslid van de organiserende Oldtimer Sociëteit Harbrinkhoek-Mariaparochie (OSHM). „Want alle deelnemers hebben op de een op andere manier een link met de parochiegrens van het dubbeldorp” 

Voorafgaand aan de start om 10.30 uur konden de voertuigen nog worden bekeken en bewonderd. Vooral de zeldzame exemplaren oogsten veel lof. „Er nam een rally-auto deel ,die binnenkort meedoet aan de Hellendoorn Rally”, geeft Nijhoff als voorbeeld. „Maar ook de Alfa Romeo uit 1968 en een zeldzame Excalibur, een Amerikaanse auto met een V-8 motor, vielen op.” 

In totaal reden 17 trekkers en 22 auto’s mee. Voor beide categorieën was er een route. Onderweg verzamelden de deelnemers letters die samen een woord vormden. Tevens kon na de lunchstop in Delden een behendigheidsproef worden afgelegd op het mega bedrijvenpark in Almelo. „Het was een zeer geslaagde dag”, meldt het bestuurslid na afloop. „De diversiteit in voertuigen en de passie ervoor zorgen elk jaar voor verbroedering. Er is ook niks elitairs aan.”

Zonnebloem

Evenals voorgaande jaren overhandigde de OSHM een cheque aan een goed doel. Deze lustrumeditie mocht de lokale Zonnebloem-afdeling een donatie van 500 euro in ontvangst nemen. De deelnemers aan de rally ontvingen een schildje als aandenken. 

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.