Volledig scherm

Mannen vechten om titel ‘Grootste Macho’ in Almelo

ALMELO - Stel, je bent een man van rond de 30. Op zaterdagmiddag poets je het toilet, op zondag zit je bij je schoonmoeder. Errug… dit wil je niet.

Dit is precies wat een paar Almelose vrienden dachten. Dus organiseerden ze een Worstelfestijn. Als tegenwicht voor de degelijkheid en vertrutting in hun leven. Barrevoets en met ontblootte bovenlijven streden ze zaterdagmiddag in de tuin van de Egbertuskerk om de titel Grootste Macho.

Kapotte lamp

Roodwitte lijnen markeren de arena. Bombastische filmmuziek uit de luidsprekers.De vechters hebben werk gemaakt van hun opkomst. Er zijn vuurpijlen, een bijl en een schemerlamp die tegen een lantaarnpaal kapot gaat. De wedstrijdjes worstelen zijn voor een grap. Maar intussen…

,,Op verjaardagen waren ze altijd met elkaar bezig wie de sterkste was’’, vertelt vriendin Trudy van initiatiefnemer Martijn Mensink. In het dagelijks leven is hij ondernemer. Mede-organisator Willem Jan Handlogten werkt als communicatieadviseur bij een zorginstelling.

Hij bindt als Willem De Ploertendoder de strijd aan met hovenier Maikel De Bloeddorstige. ,,Pak ‘m’, roepen de vrouwen langs de kant. Maar daar blijkt niet heel veel voor nodig. De Bloeddorstige schakelt zichzelf uit. Hij gaat door zijn rug. Even later valt Martijn Skinny Bastard uit met een onderbeenblessure.

Winnaar

De geblesseerden volgen het wedstrijdverloop vanuit het zwembad met een biertje in de hand. Ze zien hoe De Ploertendoder het brons pakt, Arne Turboman het zilver en Ron de Beul goud. De winnaar is vandaag weer gewoon ict-manager en docent sociale psychologie aan de Hanzehogeschool Groningen. Maar draagt het komende jaar op de verjaardagen de titel Grootste Macho.

Ron De Beul (Meijer) vindt het prachtig. ,,Een heerlijke uitlaatklep, zo’n middag. Ik ben ook heel blij met die Sire-campagne dat een jongen gewoon jongen mag zijn. Dat is wat wij willen; man zijn.’’

Volledig scherm
Het bier na afloop van het Worstelfestijn smaakt de gladiatoren voortreffelijk.

Almelo e.o.