Volledig scherm
Lieke Binnenmars en juryvoorzitter Jos Tornij. © Hans Brok

Met dit gedicht won Lieke in Almelo de 4 mei-wedstrijd

ALMELO - De twaalfjarige Lieke Binnenmars heeft de Almelose gedichtenwedstrijd gewonnen en mag nu haar gedicht voorlezen tijdens de 4-Mei Herdenking. Haar gedicht heet: In vrijheid kiezen

De tekst:  

Vertel nog eens een keer de verhalen / Dan staan wij meer dan twee minuten stil bij wat zich nooit meer mag herhalen/ En wat geen mens ervaren wil / Dan zullen wij nooit meer vergeten wat vrijheid kost in oorlogstijd / Niet dat we alle feiten weten / Maar kiezen voor verdraagzaamheid / De kransen kunnen niet verbloemen dat oorlogen nog steeds bestaan / We blijven nieuwe namen noemen van hen die onrecht ondergaan / Herdenken is een fakkel dragen / Het trekken van een lichtend spoor / In vredesnaam blijven we zeggen / Geef elkaar de vrijheid door.

Wedstrijd

De wedstrijd wordt al jaren gehouden onder scholen voor voortgezet onderwijs. Dit jaar deden alleen Het Erasmus, Het Noordik en het ROC van Twente mee. PiusX, Canisius en het Zone College hadden geen gedichten ingestuurd.

Volgens Tornij werd het gedicht van Lieke Binnenmars als enige gelijk door alle juryleden genoemd. De keuze was dus unaniem. Er waren twaalf inzendingen. 

Herdenking

De herdenking op het Van Dronkelaarsplein is zaterdag 4 mei om 20.00 uur. Daarvoor is er om 18.30 uur al een herdenkingsbijeenkomst in Hof 88. 

  1. Oost-Nederland domineert pretpark-onderzoek: Hellendoorn en Slagharen in de top

    Oost-Nederland domineert pret­park-onderzoek: Hellen­doorn en Slagharen in de top

    Een walhalla voor kinderen. Dat is de regio Oost-Nederland volgens het zogenoemde ‘Dagattracties merkenonderzoek’ door merkadviseur Hendrik Beerda, dat bekijkt welke uitjes het goed doen onder jongeren. In de landelijke top 20 van attracties die jongeren het liefst bezoeken, staan acht attracties uit deze regio. Waarvan één uit Twente: Avonturenpark Hellendoorn haalt de top 20 nét wel. Slagharen staat op 9.

Almelo e.o.