Volledig scherm
Initiator van het benefietconcert, Hans Hunter. © Lars Smook

Muzikaal feest in Almelo voor hulp aan aardbevingsslachtoffer op de Molukken

ALMELO - Vijf bands op twee podia die een hele middag en avond muziek maken voor het goede doel. Komende zondag gaat dat gebeuren in Dolle Pret. Organisator Hans Hunter wil met zijn jaarlijkse benefietconcert dit keer geld inzamelen voor de slachtoffers van de aardbeving op de Molukken.

Hunter,  zowel kapper als gitarist en kunstenaar, organiseert al voor de achtste keer een concert voor het goede doel.  Vijf bands komen daarvoor zondagmiddag samen in Dolle Pret om urenlang mooie muziek te maken. En omdat er bij goede muziek ook wat lekkers te eten moet zijn, is er een ruim aanbod van Indische hapjes en andere versnaperingen.

Molukken

Het idee om dit jaar geld in te zamelen voor de Molukken kreeg Hunter na het zien en horen over de ramp die zich op de eilandengroep heeft voltrokken. „Ik vond dat er relatief weinig aandacht was voor het enorme drama dat zich daar heeft voltrokken. Er zijn zoveel mensen in de problemen geraakt, dat ik vond dat we wat moesten bijdragen. Nadat we eerder andere goede doelen hebben gegeven, hebben we dit keer voor de Molukken gekozen.”

Zondagmiddag

Komend weekeinde zijn er veel verschillende activiteiten. Zoals, ook zondagmiddag, de kerstmarkt in de Doelenstraat. Hunter is niet bang dat de toestroom van publiek naar het muzikale feest daar onder zal lijden. „De kerstmarkt is meer overdag. Dat loopt rond een uur of vier over het  algemeen langzaam weer wat af. Wij gaan nog door tot negen uur in de avond. Ik denkt dat die twee activiteiten elkaar niet in de weg zitten.”

Wie de optredens en het feest er omheen bij wil wonen kan bij Dolle Pret terecht vanaf 14.00 uur. De entree bedraagt tien euro. De opbrengst gaat naar projecten op de Molukken.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.

Poll

Almelo denkt na over vuurwerkverbod

Almelo denkt na over vuurwerkverbod

  • Goed idee, een drone-show met lichteffecten is ook geweldig (22%)
  • Wat een onzin, vuurwerk afsteken is een traditie die moet blijven (40%)
  • Organiseer gewoon één vuurwerkshow voor de hele stad (37%)
984 stemmen