Volledig scherm
De Rechtbank Gelderland in Zutphen. © Bertjan Kers/BD

Nieuwe benadeelde in zaak oplichter Robert N. uit Almelo meldt zich

ALMELO/ZUTPHEN - De Rechtbank Gelderland heeft meer tijd nodig in de zaak tegen de van oplichting verdachte Robert N. uit Almelo. Er is een nagekomen vordering van een benadeelde partij binnengekomen.

N. wordt ervan verdachte dat hij samen met zakenpartner Charly P. uit Rheden tientallen Tukkers veel geld afhandig heeft gemaakt. Daarbij gaat het om zeer grote bedragen. Ruim twintig mensen, voornamelijk afkomstig uit Twente, werden slachtoffer van de praatjes van N. en P. 

Charly P. werd in februari vorig jaar al verdeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar. Hij is daartegen in beroep gegaan. Eind vorige maand was bij de meervoudige kamer van de Rechtbank Gelderland in Zutphen de strafzaak tegen N.  uit Almelo. Verschillende Twentse gedupeerden waren daarbij aanwezig. Vanwege de complexiteit van de zaak nam de rechtbank al langer de tijd voor een vonnis.  

Nieuwe vordering

Eigenlijk zou donderdag uitspraak in de zaak worden gedaan. Maar er is een nagekomen vordering van een benadeelde partij binnengekomen, zegt een woordvoerder van de rechtbank. Deze vordering is donderdag besproken. Dat is mogelijk omdat het onderzoek nog niet is gesloten. Als gevolg van de nagekomen vordering doet de Rechtbank Gelderland pas volgende week donderdag uitspraak.

De officier van justitie heeft een gevangenisstraf van 24 maanden, waarvan acht maanden voorwaardelijk geëist  tegen Robert N.  Daar bovenop komt het Openbaar Ministerie met een ontnemingsvordering van 3,4 miljoen euro. De schade voor de slachtoffers loopt in de miljoenen. Grootste slachtoffer is een zakenman uit Delden, die 2,7 miljoen euro is kwijtgeraakt. Een ondernemer uit Rijssen ging voor 1,7 miljoen de boot in. Alle slachtoffers schamen zich. Waarschijnlijk zijn er nog meer slachtoffers dan de ongeveer twintig mensen die aangifte hebben gedaan. 

  1. Pomphouder René uit Westerhaar slaat advies gemeente in de wind: 'Dat kan helemaal niet’
    PREMIUM

    Pomphouder René uit Westerhaar slaat advies gemeente in de wind: 'Dat kan helemaal niet’

    VRIEZENVEEN/ WESTERHAAR - Even gloorde er hoop voor René Winkels van AVIA Tankservice Haarhuis in Westerhaar. Hij wilde vorig jaar al zonnepanelen op het dak van zijn tankstation laten leggen, maar kreeg toen nul op het rekest: het elektriciteitsnetwerk staat het niet toe. Nu lijkt er weer ruimte te zijn voor ondernemers met duurzaamheidsinitiatieven. „Maar vermoedelijk niet voor mij.”

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.