Volledig scherm
© Thinkstock

Nijverdalse bewindvoerder hoeft stukken niet af te geven

ALMELO/NIJVERDAL - De Rechtbank Overijssel heeft een verzoek van een vrouw uit Almelo waarin ze vraagt om inzage in alle stukken van haar voormalige bewindvoerder afgewezen. 

De vrouw, die in de schuldsanering zit,  had daartoe verzocht tijdens een kort geding dat eind vorige maand diende bij de rechtbank. Dat de relatie tussen de Almelose vrouw en haar voormalige bewindvoerder slecht is bleek overduidelijk tijdens het kort geding vorige maand. De vrouw stelt dat ze door de handelwijze van de man dieper in de schulden is terechtgekomen. Ze zegt dat ze aanmaningen van schuldeisers heeft gekregen van rekeningen die hadden moeten worden betaald door haar voormalige bewindvoerder. De Almelose stelt dat de man stukken over haar achterhoudt en die wil ze hebben.

Maar de rechter wijst het verzoek van de vrouw af. Tijdens de zitting heeft de bewindvoerder aangeboden dat de vrouw bij hem op kantoor haar eigen papieren dossier mag inzien. Volgens de man heeft hij een bewaarplicht en kan hij daarom de stukken niet afgeven. De bewindvoerder heeft volgens de rechter daarmee voldoende aannemelijk gemaakt dat hij de stukken niet hoeft af te geven, daarom wordt de eis van de vrouw afgewezen. 

Almelo e.o.