Tien jaar geleden werd de nieuwe locatie van basisschool De Smithoek geopend (archieffoto). Toen al was het plein veel te klein.
Volledig scherm
Tien jaar geleden werd de nieuwe locatie van basisschool De Smithoek geopend (archieffoto). Toen al was het plein veel te klein. © Rikkert Harink

‘Ons grasveld moet blijven’, smeken 280 kinderen uit Den Ham, maar er volgt teleurstelling én hoop

VRIEZENVEEN - Ze waren er uiteraard niet, want voor de meeste kinderen van basisschool De Smithoek was het uiteraard bedtijd toen de gemeenteraad zich boog over hun speelruimte. Toch lieten ze van zich horen, met een groot pamflet. ‘Ons grasveld moet blijven’, stond er in chocoladeletters. Na een teleurstellende boodschap, volgde dinsdagavond echter ook hoop voor de 280 basisschoolkinderen.

  1. Almelo en Nordhorn willen dikke vrienden worden, maar wat weten de Duitsers eigenlijk van ‘de buren’?
    PREMIUM

    Almelo en Nordhorn willen dikke vrienden worden, maar wat weten de Duitsers eigenlijk van ‘de buren’?

    ALMELO - Almelo en Nordhorn willen nauwere banden met elkaar aanknopen. Beide noemen zich watersteden, hebben een textielverleden en zijn via een kanaal aan elkaar verbonden. In de herfst van vorig jaar zijn de gemeentebesturen over en weer bij elkaar op bezoek geweest. Hoog tijd dus om Wasserstadt Nordhorn eens te bezoeken en de mensen te bevragen: kennen ze Almelo eigenlijk wel? „Ich war schon ewig nicht mehr in Almelo.”

In samenwerking met indebuurt Almelo