Volledig scherm
© Meulenkamp

Peperdure accu’s gestolen uit e-bikes bij ziekenhuis ZGT in Almelo

ALMELO/BORNERBROEK - Fietsenwinkel Meulenkamp Tweewielers uit Bornerbroek heeft bij fabrikant Bosch melding gemaakt van meerdere diefstallen van accu’s van elektrische fietsen. Deze week zijn van enkele e-bikes die stonden geparkeerd bij ziekenhuis ZGT de accu’s gestolen. 

Volgens Meulenkamp maken de dieven gebruik van een dunne pen die langs het accuslot wordt ingestoken om zodoende de accu te verwijderen. „Ons advies is om de accu uit de fiets te halen als deze in het openbaar wordt geparkeerd”, zegt Sander Zwijnenberg van Meulenkamp. Als de fiets is verzekerd tegen diefstal is de accu meeverzekerd. 

Dure grap

Afhankelijk van het type moet voor een nieuwe accu tussen de 400 en 750 euro worden betaald. „Wij hebben al contact gehad met Bosch en gevraagd naar een oplossing”, zegt Zwijnenberg. De gestolen accu's worden vermoedelijk gewoon verhandeld. 

Hennepteelt?

Er doen verhalen de ronde dat de accu’s worden gebruikt in de hennepteelt, maar die verwijst de politie naar het land der fabelen. „Het hennepteam Twente heeft nog niet meegemaakt dat dergelijke accu’s worden gebruikt in de hennepteelt”, zegt een woordvoerder van de politie. 

Bij ZGT zijn de diefstallen niet bekend. „Wel hebben we de beveiliging inmiddels gevraagd daar extra op te letten”, aldus een woordvoerder van het ziekenhuis.

Almelo e.o.