Volledig scherm
Hoedjes gaan de lucht in tijdens de laatste Graduation Party in Almelo. © Lenneke Lingmont

Politiek Almelo is het niet eens over examenfeest zonder vmbo'ers

ALMELO - Dat de zogeheten Graduation Party bestemd is voor geslaagde havo- en vwo-scholieren, betekent niet dat vmbo’ers worden achtergesteld en buitengesloten. Dat benadrukte wethouder Alex Langius (ChristenUnie) in de gemeenteraad op vragen van PvdA-raadslid Jorien Geerdink.

Geerdink betreurt het dat vmbo’ers niet worden uitgenodigd voor het jaarlijkse examenfeest - dat wordt georganiseerd door de stichting UitAlmelo - en daardoor ook niet de Stadsbul Almelo ontvangen.

Doelgroep

Wethouder Langius verwerpt deze kritiek. „Een particuliere stichting, ondersteund door onderwijsinstellingen en bedrijfsleven, richt zich op een specifieke doelgroep; afgestudeerde havo-leerlingen en vwo’ers. Omdat het met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid het juist díe groep is die de vervolgopleiding buiten Almelo en buiten de regio zal gaan volgen." 

"Met de Stadsbul wordt de studenten meegegeven dat het in Almelo goed wonen en werken is; dat het bedrijfsleven ze in de toekomst met open armen ontvangt. Het is belangrijk dat studenten die uitvliegen in de toekomst weer terugkeren naar Almelo. Daarom leveren we graag onze medewerking.”, aldus Langius. 

„Maar dat betekent niet dat wij vmbo’ers minder waarderen. Welnee, het is een ander doelgroep”, voegde de wethouder toe.

Niet meedoen

PvdA-raadslid Geerdink kon zich ‘niet vinden’ in de uitleg van de wethouder. „Het voelt voor de vmbo-leerlingen toch dat ze niet mee mogen doen.” Langius: „Dan blijven we het oneens. Dat mag in dit huis.”

Almelo e.o.