Volledig scherm
Gerrie Klijzing, Patrick Damhuis en Joep Zander (vlnr) protesteren bij de rechtbank in Almelo © Jesse Seppenwoolde

Protest in Almelo: vader gearresteerd voor zwaaien naar eigen kind

ALMELO - Voor de rechtbank stonden Patrick Damhuis, Joep Zander en Gerrie Klijzing vrijdagmiddag met spandoek te protesteren tegen de zaak van vader Ivo Vrijkotte uit Oldenzaal. Al ruim vijf jaar mag hij zijn kinderen niet zien en hij werd recent gearresteerd voor het brengen van een bezoek aan de voetbalwedstrijd van zijn zoontje.

Over het hek voor de ingang van de gesloten rechtbank hebben de mannen een wit spandoek met de tekst ‘(Om)kijken naar je kind voor vaders strafbaar?’ gehangen. Zelf staan de mannen met een kartonnen bord, met dezelfde tekst, al geruime tijd voor de uitgang van de arrestantenbussen te wachten tot Vrijkotte voorbijkomt. „Hij zit al twee nachten vast en we weten niet of hij nu in de rechtbank is en wordt voorgeleid, of dat hij nog in het Huis van Bewaring zit”, vertelt Joep Zander.

Volledig scherm
Het spandoek voor de rechtbank in Almelo © Jesse Seppenwoolde

Voetbal

Zander is pedagoog van Vrijkotte en net als Patrick Damhuis een ‘Dwaze Vader’. Zij zetten zich in om het contact tussen kind(eren) en beide ouders na een scheiding te waarborgen. „Het kan toch niet zo zijn dat als je bij de voetbal van je zoontje gaat kijken, even naar hem zwaait en dat je daarvoor vervolgd wordt?”, vindt Zander. 

Geen duidelijkheid

Volgens de demonstranten is het onduidelijk of de zaak tegen Vrijkotte vandaag überhaupt op de rol staat. De rechtbank in Almelo was vrijdag gesloten en niet bereikbaar om duidelijkheid te geven.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.