Volledig scherm
Supportersvereniging Gemeente Tubbergen is een feit. Foto: Rikkert Harink

Supportersvereniging Gemeente Tubbergen een feit

TUBBERGEN - De kogel is door de kerk. Zaterdagavond 10 november 2012 is de Supportersverening Gemeente Tubbergen (SVGT) door FC Twente officieel erkend als regionale supportersvereniging .

In een bomvol en feestelijk aangekleed café Fox te Tubbergen waren vele leden, sponsoren, bestuursleden van andere FC Twente supportersverenigingen en geïnteresseerden getuige van dit heugelijke feit.

Officiële erkenning

Voorzitter Joris Fox van de SVGT nam het welkomstwoord voor zijn rekening. Helaas moest Joop Munsterman, de voorzitter van FC Twente, vanwege omstandigheden verstek laten gaan bij het officiële deel. Daarom was er een bijzonder welkomstwoord voor André Kooij, Manager Marketing & Communicatie FC Twente, die de honneurs waarnam en het convenant ondertekende.

Tevens werden de andere gasten welkom geheten, Bert van Losser ( RTV-Oost verslaggever) en cabaratier Thijs Kemperink. Ook een zeer warm welkom was er voor de mensen die namens FC Twente waren meegekomen, dit waren respectievelijk: Jeroen Heubach, ex-profvoetbalspeler en Coach FC Twente C2, Eddy Achterberg, alias “de Keu”,relatiebeheerder binnen FC Twente, André van der Weide, medewerker beveiliging & veiligheid, Joost Pilage,m edewerker beveiliging & veiligheid, Leroy Fer, A-selectie speler FC Twente.

De voorzitter stond stil bij “de lancering” en het ontstaan van de SVGT. Dat het FC Twente gevoel “leeft” binnen de Gemeente Tubbergen blijkt wel uit het nog steeds stijgende ledenaantal. De “teller” staat inmiddels op 203 leden en de “rek” is er nog lang niet uit. Een feit waar de supportersvereniging bijzonder blij mee is. Daarnaast werden de doelstellingen van de SVGT en de vele voordelen van een lidmaatschap benoemd.

De huidige sponsoren van de SVGT werden hartelijk bedankt voor hun (financiële) ondersteuning. Diverse mensen, die op de achtergrond veel werk hebben verzet voor de oprichting en erkenning van de supportersvereniging, werden in het zonnetje gezet en kregen een leuke attentie. Dankzij deze mensen kan de SVGT optimaal functioneren en heeft hierdoor haar leden sportief en financieel meer te bieden. Dus nogmaals allen dank voor uw steun!

Hierna was het Bert van Losser die als spreekstalmeester de microfoon overnam en het officiële deel verder invulde en op informatieve manier van gesprekstof voorzag.

Alle aanwezigen zagen reikhalzend uit naar “het moment supréme”, ofwel de verrichting van de officiële erkenning en ondertekening van het convenant. Zoals hierboven vermeld, moest de voorzitter Joop Munsterman dit onderdeel helaas aan zich voorbij laten gaan. Echter via een videoboodschap, opgenomen bij “de Grolsch Veste”, excuseerde hij zich hiervoor. Daarnaast feliciteerde hij de supportersvereniging met de officiële erkenning als regionale supportersvereniging van FC Twente.

Na deze inleiding was het de beurt aan André Kooij om het convenant te ondertekenen waarna een daverend applaus klonk en er werd geproost op dit heugelijke feit. Vanaf nu is de SVGT geen “aspirant-supportersvereniging” meer, maar officieel erkend als supportersvereniging van voetbalclub FC Twente.

Hierna konden de aanwezigen vragen stellen aan Leroy Fer, Jeroen Heubach en Eddy Achterberg. Cabaretier Thijs Kemperink gaf vervolgens op een humoristische wijze een voorstelling over de dagelijkse gang van zaken in de voetballerij. Typetjes als Frank de Boer, Johan Cruijf en Rene van der Gijp werden door hem op formidabele wijze geportretteerd. Dat dit in goede aarde viel, was wel te merken aan de lachspieren van alle aanwezigen.

Tot slot van het officiële deel werden alle genodigden hartelijk bedankt voor hun inzet en aanwezigheid en ontvingen zij van de SVGT een kleine attentie.

Na de officiële plichtplegingen was het de beurt aan “Toronto Drive-in”. Op een feestelijke manier verzorgde deze de rest van de avond de muziek. Dit alles natuurlijk onder het genot van een hapje en drankje.

De verrassing was groot toen om 00.05 uur alsnog Joop Munsterman langs kwam om de supportersvereniging persoonlijk te feliciteren. En als cadeau tekende hij een 10- jarig lidmaatschap van deze supportersvereniging. Normaliter is dit een 5-jarig lidmaatschap, maar omdat hij pas na klokslag 24.00 uur aanwezig kon zijn, heeft hij er direct 5 jaar “bijgetekend”. Als dank kreeg hij een patatje-met!

Verder was er natuurlijk de mogelijkheid voor niet-leden om zich via een inschrijfformulier als nieuw lid van de SVGT aan te melden. Ook lagen er sponsorboekjes voor potentiële sponsoren klaar ter inzage.

Deze avond was ook meteen een gelegenheid om even stil te staan voor sponsoring van een goed doel. Aangezien deze winter het glazen huis van 3FM in Enschede komt te staan, vond de supportersvereniging het wel een goed idee om hier een actie voor op touw te zetten. Iedereen kon een “Serious Request” drankje bestellen bij de speciaal ingerichte “Serious Request bar”. Voor elk besteld drankje ging er een x-percentage naar het goede doel. Uiteindelijk heeft dit een mooi bedrag opgeleverd die de SVGT nog beschikbaar zal stellen aan het radioprogramma 3FM.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

Almelo e.o.