Bij de rotonde in Reutum waar Bart Bloemendaal vrijdag om het leven kwam liggen bloemen.
Volledig scherm
Bij de rotonde in Reutum waar Bart Bloemendaal vrijdag om het leven kwam liggen bloemen. © Wim Goorhuis

Trekkertje bij herdenkingsplek op school verongelukte Bart (17): ‘Past heel erg bij hem’

TUBBERGEN/ALMELO - Op Scholengemeenschap Canisius in Tubbergen en Pius X en het Zone.College in Almelo hebben leerlingen herdenkingsplekken ingericht ter nagedachtenis aan Bart Bloemendaal.  De 17-jarige inwoner van Harbrinkhoek is vrijdagavond om het leven gekomen bij een verkeersongeval in Reutum.

Bart is een oud-leerling van het Canisius in Tubbergen, haalde vorig jaar zijn diploma op het Pius X en zette zijn opleiding voort bij het Zone.College. Op de drie scholen is maandag aandacht besteed aan zijn plotselinge dood. „We vinden dit verschrikkelijk. De kinderen kennen hem, het broertje zit bij ons op school”,  zegt locatiedirecteur Maaike Hagedoorn van Canisius.

Leerlingen van de Tubbergse school hebben zelf iets gemaakt om Bart daarmee te herdenken. Daarvoor is een speciaal hoekje ingericht in een rustig deel van de school. „Daar kunnen de kinderen zich ook even terugtrekken. Leerlingen hebben er een kleine trekker neergezet omdat ze dat heel erg bij Bart vinden passen”, aldus Hagedoorn. 

Dagopening

De dagopening op Canisius is maandagmorgen ook aangepast in verband met het overlijden van de oud-leerling. „Er zijn tijdens de dagopening woorden van troost gesproken. Alle docenten zijn dit weekend ingelicht. In klassen met leerlingen die Bart beter hebben gekend waren mensen aanwezig om kinderen - waar nodig - op te vangen.” 

Ook op het Zone.College is maandagochtend uitgebreid stilgestaan bij het overlijden van Bart. De dag begon met een herdenkingsbijeenkomst. Leerlingen hebben voor hun studiegenoot een herdenkingsplek ingericht met allerlei foto’s en herinneringen.

Bekijk hieronder beelden van na het ongeval:

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.