Volledig scherm
Martin Meulenkamp uit Bornerbroek, een van de gedupeerden van de Almelose Truus W. © Lenneke Lingmont Fotografie

Tv-programma ontmaskert Almelose oplichter Truus W.

ALMELO - Het tv-programma Opgelicht heeft de in Almelo geboren en getogen oplichter Truus W. ontmaskerd. De vrouw heeft volgens de makers van het tv-programma al decennia lang in heel Nederland spullen achterover gedrukt.

Recent heeft deze krant uitgebreid aandacht besteed aan de criminele handel en wandel van de vrouw. Onder de kop 'Veel list en nog meer bedrog door Truus W.' vertelden verschillende gedupeerden wat ze was overkomen. In de tv-uitzending van dinsdagavond citeert fietsenhandelaar - en gedupeerde - Martin Meulenkamp uit Bornerbroek een politie-agent. Die agent heeft volgens Meulenkamp gezegd 'dat het beter is als ze een keer de verkeerde zou tegenkomen.' Opgelicht brengt dinsdagavond de volledige naam van de vrouw in beeld; de vrouw komt ook duidelijk in beeld als ze wordt aangesproken door de ploeg van Opgelicht.

'...anders stomp ik je'

In de uitzending van dinsdagavond vertellen verschillende gedupeerden uit Twente over de handelwijze van Truus W.. De programmamakers 'overvallen' haar  uiteindelijk op straat in Den Haag.  „Haal die camera weg, anders stomp ik je”, bijt ze de verslaggevers van Opgelicht toe.

In september vorig jaar heeft de vrouw drie dagen vastgezeten wegens meerdere oplichtingen, de rechter-commissaris heeft langere bewaring afgewezen.  Ondertussen zijn meerdere nieuwe aangiftes tegen haar gedaan. Wanneer de nieuwe rechtszaak dient is nog niet bekend.

Opgelicht wordt dinsdag om 21.25 uur uitgezonden op NPO1

Almelo e.o.