Gemeentebelangen Twenterand vindt dat de grens van het aanmodderen rond het drama van de beschadigde huizen langs kanaal Almelo - De Haandrik is bereikt.
Volledig scherm
PREMIUM
Gemeentebelangen Twenterand vindt dat de grens van het aanmodderen rond het drama van de beschadigde huizen langs kanaal Almelo - De Haandrik is bereikt. © Lenneke Lingmont

Twenterand mogelijk naar rechter rond kanaaldrama als Overijssel eisen niet inwilligt

VRIEZENVEEN/VROOMSHOOP - De kans bestaat dat Twenterand lijnrecht tegenover Overijssel komt te staan in de rechtbank, nu er dinsdagavond een voorstel volgt van de grootste politieke partij met vijf eisen. ‘De grens van het aanmodderen langs kanaal Almelo - De Haandrik is bereikt’ bij Gemeentebelangen Twenterand.

 1. Onrust langs kanaal laait op na visie aannemer: ‘Huizen staan op zand, niet op veen’
  PREMIUM

  Onrust langs kanaal laait op na visie aannemer: ‘Huizen staan op zand, niet op veen’

  VROOMSHOOP/DAARLERVEEN - Ze zijn boos en verbolgen. De visie van aannemer Arjan de Boer uit Westerhaar op de schadegevallen langs Kanaal Almelo-De Haandrik zorgt voor onrust onder bewoners van het kanaal. Volgens De Boer ligt het gros van de schades aan slechte funderingen en niet aan het lekke kanaal. Maar Kant nog Wal en hoogleraar Stefan van Baars zijn verbaasd en blijven stellig: de problemen liggen wel aan het kanaal.

In samenwerking met indebuurt Almelo

 1. Versoepelingen gaan door: sportscholen weer open
  Play

  Versoepe­lin­gen gaan door: sportscho­len weer open

 2. Ernst Kuipers: Verwachting is dat daling deze zomer doorzet
  Play

  Ernst Kuipers: Verwach­ting is dat daling deze zomer doorzet

Almelo e.o.