Tweeduizend euro in anderhalf uur hardlopen.
Volledig scherm
Tweeduizend euro in anderhalf uur hardlopen. © Hemmer

Twents hardloopduo haalt tijdens Dam tot Damloop tweeduizend euro binnen voor Oogfonds

ALMELO – Een uur en dertig minuten. Dat is de tijd die opticien Roland Hemmer uit Almelo en de slechtziende Rinne Oost uit Borne, noteerde op de Van Dam tot Dam loop. De wedstrijd werd zondag gehouden.

Zestien kilometer

Onder fantastische omstandigheden en te midden van een duizendkoppig publiek langs de route, liep het duo de zestien kilometer van Amsterdam naar Zaandam. Ze liepen niet voor de snelste tijd, maar om geld in te zamelen voor het Oogfonds. De twee hardlopers vormde het enige team dat voor dat doel meeliep.

Para-olympisch

Rinne Oost is vooral bekend als para-olympisch wielrenner. Vanwege het afnemende zicht, stopte hij daarmee in 2016. Sindsdien legt hij zich toe op hardlopen en trekt hij door het land om inspiratie- en motievatielezingen te geven. Hemmer kwam via-via met hem in contact en vroeg Oost of hij samen met hem voor het goede doel wilde lopen. Dat wilde hij wel.

Buddy

Hemmer fungeerde als buddy voor Oost, Hij trok en duwde hem op tijd de goede kant op. Hoewel Oost een snellere loper is dan Hemmer, haalden ze samen toch nog een goede eindtijd.

Oogfonds

Met de gesponsorde prestatie haalden ze 2030 euro binnen voor het Oogfonds. Die gaat daarvoor onderzoek doen naar oogafwijkingen en ziektes.

Bezwijken

Lang niet iedereen heeft de loop voltooid. Halverwege de middag werd het evenement afgeblazen omdat te warm werd. De organisatie was bang dat er mensen door de warmte zouden bezwijken. Hemmer en Oost waren toen al klaar.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.