Volledig scherm
© Flip Franssen

Twentse thuiszorgorganisaties halen bakzeil bij rechter

ALMELO/GOOR - Drie zorginstellingen die bij aanbestedingsprocedures door de gemeenten Almelo en Hof van Twente buiten de boot waren gevallen hebben bakzeil gehaald bij de rechtbank.

De Rechtbank Overijssel wijst de vorderingen van Thuiszorg Anahid en Professional in Nah bv af. Het beroep van Take Care V&R Thuiszorg bv tegen de afwijzing door beide gemeenten is door de rechter niet-ontvankelijk verklaard.

Tijdens het kort geding dat Anahid tegen de beide gemeenten had aangespannen bleek al dat het bedrijf geen correcte jaarrekening had opgestuurd. Dat is door een medewerker van de thuiszorgorganisatie uit Goor  bevestigd in een gesprek met vertegenwoordigers van de gemeente. De rechtbank constateert dat de notulen van dat gesprek niet door Anahid worden weersproken. In die notulen staat ook dat de jaarrekeningen ‘een rommeltje’ zijn. In uitspraak constateert de rechtbank dat de gemeenten de inschrijving door Anahid voor de aanbesteding ‘terecht heeft uitgesloten van verdere deelname. Anahid heeft met de door haar bij inschrijving overgelegde bewijsstukken en indien gegeven toelichting/aanvulling niet voldaan aan de geschiktheidseis.‘ Professional in Nah bv uit Barchem heeft volgens de rechter ook niet voldaan aan de geschiktheidseis van het  personeel die de gemeenten verlangden.

Ook Take Care valt dus buiten de boot. De Almelose thuiszorgorganisatie was afgevallen omdat ze niet in staat was tijdig een ondertekende versie van de arbeidsovereenkomst te laten zien. Het bedrijf verweet beide gemeenten dat er geen sprake was van fair play. Maar dit bedrijf heeft een vormfout gemaakt, zo blijkt uit de uitspraak. 

Almelo e.o.