Volledig scherm
Annabell Engles in 2017, bij de bekendmaking van de naam Avedan. © Emiel Muijderman

Twentse welzijnsorganisatie hoopt op ‘nieuwe elan’ na vertrek topvrouw

ALMELO - Directeur-bestuurder Annabell Engles vertrekt bij welzijnsorganisatie Avedan. Engles heeft twaalf jaar bij Avedan en haar voorganger Scoop Welzijn gewerkt. Het vertrek van Engles gebeurt na overleg tussen haar en de Raad van Toezicht. 

„Voor Avedan is het van groot belang dat er de komende tijd met nieuw elan en nieuwe energie wordt gewerkt aan de verdere positionering van de organisatie”, zegt Betty van Goor, voorzitter van de Raad van Toezicht van Avedan in een toelichting. Van Goor is vol lof over de inzet van Engles voor Avedan, „maar op een gegeven moment kom je in vaarwater dat je gezamenlijk concludeert dat het ook goed zou zijn voor de organisatie dat er nieuw elan komt.” Die ruimte voor nieuw elan komt er er door het vertrek van Engles. 

Partijen hebben een overeenkomst getroffen over een vertrekpremie. Details daarover wil Van Goor niet geven, er zijn volgens haar ‘afspraken gemaakt tussen werkgever en werknemer hoe dat af te handelen.’ Enige tijd geleden zijn zakenpartners van Avedan al geïnformeerd over het vertrek. Avedan verwacht dat begin volgende maand de naam van de nieuwe directeur-bestuurder bekend kan worden gemaakt.

Avedan is actief in Almelo, Holten, Nijverdal, Rijssen, Tubbergen, Vriezenveen, Vroomshoop, Westerhaar en Wierden.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.