Het interieur van de door brand verwoeste woning aan de Joost van den Vondelstraat in Almelo.
Volledig scherm
Het interieur van de door brand verwoeste woning aan de Joost van den Vondelstraat in Almelo. © Jeroen de Kleine

Verdachte brandstichting Almelo langer vast

ALMELO - Almeloër K. blijft in elk geval nog negentig dagen in voorarrest voor de vermeende brandstichting in zijn woning aan de Joost van den Vondelstraat, twee weken geleden. 

Dat heeft de raadkamer van de rechtbank besloten. In die periode moet de verdachte tevens voor de rechter verschijnen. Volgens een woordvoerder van de Almelose rechtbank wordt dat in juni of juli.

In de huurwoning aan de Joost van den Vondelstraat brak op donderdag 4 april in de avonduren brand uit. Door het vuur raakte de woning zwaar beschadigd. De directe buren werden uit voorzorg tijdelijk elders ondergebracht. Uiteindelijk wist de brandweer de schade te beperken tot het huis van K.. De bewoner werd tijdens en na de brand niet in de woning aangetroffen. Buurtbewoners zagen hem voorafgaand aan de brand wel thuiskomen. Toen het vuur al om zich heen greep, haalden diezelfde buren een scooter met draaiende motor uit de achtertuin van K.. De man meldde zichzelf in de nacht van die donderdag op vrijdag bij de politie. Hij werd toen direct aangehouden en opgesloten. De daaropvolgende dagen onderzochten forensisch onderzoekers de woning op sporen van brandstichting.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.