Verkiezing in Enschede: dit zijn de beste ondernemers van Twente

VideoENSCHEDE - Henk Smit van Kees Smit Tuinmeubelen is de ‘Beste Twentse ondernemer van 2019’. Software ontwikkelaar InnoValor uit Enschede is de ‘Beste start-up’ en softwarebedrijf DifferIT het ‘Fitste bedrijf van Twente’.

Dat werd vrijdagavond bekendgemaakt bij de jaarlijkse ondernemersverkiezing van TOM’s Business Blow Out, in De Grolsch Veste. De jury, onder leiding van Wilma van Ingen, noemde Smit ‘een ondernemer die de traditie van het familiebedrijf eert maar ook kijkt naar de toekomst.’

Smit had een sterke concurrentie: de neven Lucas en Fons Haafkes van het gelijknamige bouwbedrijf uit Goor en Sandra Burbano Vasques van het Enschedese restaurant Carlina’s. De jury noemde Kees Smit Tuinmeubelen ‘een dijk van een onderneming met een jaloersmakende bekendheid en faam’. Begonnen vanuit een paard en wagen, maar nu met zelfs internationale uitdagingen voor de boeg, is Kees Smit Tuinmeubelen een begrip in ons land, aldus de jury.

InnoValor

InnoValor dankt de prijs van beste start-up aan de software die het bouwde voor EU-burgers die na de brexit in Groot-Brittannië willen blijven wonen. Die software is onderdeel van een app van het Canadese bedrijf WorldReach, waarmee mensen een selfie kunnen maken, die dan wordt vergeleken met de pasfoto uit de chip van hun paspoort. Zo kan worden vastgesteld of de pas echt is. Op die manier gaat Groot-Brittannië het verstrekken van verblijfsvergunningen digitaal afwerken.

Behalve Wilma van Ingen hadden Dave Blank, Annerie Bemthuis van IKT en Marc Woesthuis van Trimm zitting in de jury. De verkiezing vindt jaarlijks plaats op initiatief van Van Deinse Media uit Enschede, uitgever van het magazine TOM.

Volledig scherm
Groepsfoto van de winnaar. Gehurkt in het midden Beste Ondernemer, Henk Smit. Naast hem, ook gehurkt, Tarik El Hamdoui van DifferIT uit Enschede, het fitste bedrijf. © Coen Krukkert
Volledig scherm
Henk Smit. © Carlo ter Ellen

Almelo e.o.