Volledig scherm
Ook de bruidstaart is op 26 juni gratis in het Huis van Katoen en Nu © Lenneke Lingmont

Verliefde Almelose stellen in de rij voor gratis bruiloft in Huis van Katoen en Nu

ALMELO - Een compleet verzorgde bruiloft, met alles er op er aan. Het Huis van Katoen en Nu in Almelo biedt zo’n trouwerij eenmalig gratis aan. Binnen twee dagen hebben zich tien stellen gemeld.

De datum is bepaald op vrijdag 26 juni. Bruidsjurk en trouwpak, schoenen, ringen, trouwauto met chauffeur, receptie, overnachting in een hotel; alles is gratis voor het stel dat op deze dag in huwelijk treedt in het Huis van Katoen en Nu. „In de havenkom ligt zelfs een bootje klaar voor een tochtje over het water”, vertelt coördinator Gerard Hammink.

Drempel

Het expositie en ontmoetingscentrum aan het Marktplein is volgens hem een ideale plek om in het huwelijk te treden. Wettelijk is dat geen enkel probleem, want in de echt verbinden mag tegenwoordig overal. Om trouwlustigen over de drempel te trekken, heeft het Huis van Katoen en Nu eenmalig deze bijzondere actie op touw gezet. Er is een voorwaarde aan verbonden; de aanstaande echtelieden moeten in Almelo, Aadorp of Bornerbroek wonen.

Quote

Binnen twee dagen hebben zich tien stellen aangemeld. Dat zullen er nog wel meer worden.

Gerard Hammink

Sponsoren

Een complete bruiloft kost al gauw 10.000 euro, weet Hammink. Maar het Huis van Katoen en Nu hoeft zelf niet de portemonnee te trekken. „Bedrijven die ons sponsoren nemen alle kosten voor hun rekening.” Ook de trouwambtenaar doet het deze keer voor niets. 

De animo voor het gratis huwelijk blijkt groot. „Binnen twee dagen hebben zich tien stellen aangemeld. Dat zullen er nog wel meer worden”, voorziet Hammink. Aanmelden kan tot vrijdag 14 februari, via email (rhammink@outlook.com). Vervolgens wordt er een keuze gemaakt. „Het stel dat de meest originele reden opgeeft om bij ons te trouwen valt in de prijzen”, zegt Hammink.

Een ruimte in Het Huis van Katoen en Nu wordt momenteel stijlvol ingericht voor het voltrekken van huwelijken. Ook opent in juni de tentoonstelling ‘Trouwen in Almelo’. 

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.

Poll

Almelo denkt na over vuurwerkverbod

Almelo denkt na over vuurwerkverbod

  • Goed idee, een drone-show met lichteffecten is ook geweldig (22%)
  • Wat een onzin, vuurwerk afsteken is een traditie die moet blijven (46%)
  • Organiseer gewoon één vuurwerkshow voor de hele stad (32%)
678 stemmen