Volledig scherm
stockadr gevecht vechten vechtpartij geweld huiselijk echtelijke ruzie vuist slaan © Getty Images/iStockphoto

Vrijspraak na vermeende mishandeling vriendin bij Preston Palace in Almelo

ALMELO - Faysal O. is gisteren vrijgesproken voor mishandeling van zijn vriendin. De 26-jarige man uit Den Haag zou op de parkeerplaats van Preston Palace klappen hebben uitgedeeld aan zijn vriendin, maar dit achtte de rechter niet bewezen.

Ontevreden over de hygiëne in de hotelkamer van Preston Palace verliet O. begin februari samen met zijn vriendin het hotel. De twee beveiligers van het hotel zagen dat het stel ruziënd richting de parkeerplaats liep en besloten ze te volgen. Bij hun auto aangekomen meenden de beveiligers te zien hoe de Hagenaar zijn vriendin sloeg.

Dollen

O. verklaarde na aanhouding van de politie op de snelweg dat ze samen een beetje aan het dollen waren en er dus niets aan de hand was. Zijn vriendin bevestigde dat en wilde geen aangifte doen. „Op de camerabeelden van het hotel is wat anders te zien. De verdachte maakt een slaande beweging en het hoofd van zijn vriendin schiet daarna naar achteren”, zegt de officier van justitie. 

Weigeren blaastest

Toen de politie een blaastest wilde afnemen, verzette de Hagenaar zich hier tegen. Dat leverde hem een werkstraf van 30 uur op. Al vaker kwam O. in aanraking met justitie en werd in 2012 veroordeeld voor huiselijk geweld. 

Taakstraf en de cel

De officier van justitie achtte de mishandeling op basis van de verklaringen van de beveiligers en de camerabeelden bewezen en eist een taakstraf van 60 uur tegen hem. Daarbij vindt ze dat O. twee weken voorwaardelijk de cel in moet met een proeftijd van twee jaar.

Vrijspraak

„Op de beelden is niet duidelijk te zien dat O. zijn vriendin raakt en er is ook geen sprake van letsel bij de vriendin. Dat pleit de verdachte vrij”, vindt de rechter en veegt met die woorden de eis van de officier van tafel. Doordat er geen bewijs is van de mishandeling en de vriendin van O. geen aangifte deed, spreekt de rechter de 26-jarige man uit Den Haag vrij van de feiten waarvan hij beschuldigd werd. 

Dit had de advocaat van de verdachte duidelijk niet verwacht en liep na het horen van de eis tevreden weg.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.