Volledig scherm
Een volle bak in het Hookhoes tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de VVD. © Wim Goorhuis

VVD Almelo wil ‘strak beleid’ op sociaal domein

ALMELO - De VVD zet in 2019 ‘met heel strak beleid’ in op het zorgdomein. De liberalen willen niet dat er de komende periode nóg meer geld wordt uitgegeven aan zorg.

Dat zei VVD-fractievoorzitter Jemy Pauwels vrijdagavond tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de partij in het Hookhoes. „Zestig procent van de begroting van Almelo gaat op aan zorg en sociaal domein.” De VVD wil niet dat dat bedrag nog verder oploopt. Pauwels reageerde daarmee op de zorgen die de linkse partijen in de gemeenteraad eerder deze week hebben geuit op de bezuinigingsvoorstellen uit het college voor het sociaal domein.

Bijstand

De VVD-fractievoorzitter kondigde een ‘heel strak beleid’ aan voor de WMO, de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. De partij wil ook dat meer mensen uit de bijstand aan het werk gaan. „De kaartenbakken moeten leger, dat is de expliciete opdracht voor Almelo.” Volgens de fractievoorzitter is VVD-wethouder Arjen Maathuis op dit moment al volop bezig het ambtelijk apparaat ‘op te schudden.’  Hij kondigde ook aan dat zijn partij meer aandacht wil voor het textielverleden van de stad.

Pauwels roemde de ‘Almelose mentaliteit’ met bedrijven als Bolk (CTT) en Boessenkool. „We stropen de mouwen op, we gaan het waarmaken.” Een positief saldo op de gemeentebegroting van zeven miljoen euro in 2021 is voor liberaal ‘de stip op de horizon.’  2021 is mogelijk ook het jaar dat Pauwels stopt als gemeenteraadslid. „Dan heb ik er drie termijnen opzitten.”

Almelo e.o.