De fabriek NieuWater van Vechtstromen gebruikt gezuiverd rioolwater als grondstof voor de grootschalige productie van ultrapuur water. Dit is hoogwaardig industriewater om als stroom te injecteren in het olieveld van de NAM bij Schoonebeek. Zo wordt stroperige olie vloeibaar gemaakt. Deze waterfabriek is de grootste EDI-plant (elektrode-ionisatie) ter wereld.
Volledig scherm
PREMIUM
De fabriek NieuWater van Vechtstromen gebruikt gezuiverd rioolwater als grondstof voor de grootschalige productie van ultrapuur water. Dit is hoogwaardig industriewater om als stroom te injecteren in het olieveld van de NAM bij Schoonebeek. Zo wordt stroperige olie vloeibaar gemaakt. Deze waterfabriek is de grootste EDI-plant (elektrode-ionisatie) ter wereld. © ANP / Techniekbeeldbank

Waterschap Vechtstromen levert het schone water dat de NAM vervuild in de Twentse bodem stopt

ALMELO/EMMEN – Waterschap Vechtstromen levert het water aan de NAM, dat na gebruik vervuild naar Twente komt en in de bodem wordt geïnjecteerd. Dat stuit op breed verzet in Twente. Vechtstromen zou die levering dan ook moeten stoppen, is het idee. Maar er spelen grote financiële belangen.

In samenwerking met indebuurt Almelo